Onderzoekers van het Athlone Institute of Technology (AIT) in Ierland ontdekte dat kokosolie de groei van schadelijke mondbacteriën effectief voorkomt. Door deze schadelijke mondbacteriën een halt toe te roepen, krijgen mondinfecties, tandgaatjes alsook Candida Albicans weinig kans. De onderzoekers wilden eigenlijk de menselijke spijsvertering van verschillende soorten plantaardige oliën nabootsen via enzymen. Ze stelden vervolgens deze door enzymen verteerde oliën bloot aan allerlei bacteriën. Zo ook aan Streptococcus Mutans die vaak voorkomt in de mond. Streptococcus Mutans is een bacterie die zuren produceert met tandbederf tot gevolg. Streptococcus Mutans kan ook door interactie met Candida Albicans schimmelinfecties veroorzaken (Candida Albicans). De onderzoekers van AIT ontdekten dat diverse bacteriën bij kokosnootolie geen kans kregen. Kokosnootolie gaf bacteriegroei met als gevolg zuurvorming en schimmelvorming geen kans. Kokosnootolie was de enige olie in het onderzoek die dit kon. Dr. D. Brady , één van de onderzoekers, concludeerde bovendien dat kokosolie enerzijds je immuunsysteem een enorme boost kan geven. En dat kokosnootolie anderzijds ziekmakende pathogenen (micro-organismen) in de mond, darmen en elders kan dwarsbomen.

Spoel met 100% natuurlijke en 100% biologische mondolie waar de kokosolie wordt versterkt met antiseptische essentiële oliën van kruiden.

Mijn mening: fluor versus kokosnootolie

Als we kokosnootolie vergelijken met fluoride in verband met tandkwaliteit zien we dat kokosolie ruimschoots wint. Volgens mijn onderzoek is nooit voldoende wetenschappelijk aangetoond dat fluoride werkelijk tandbederf voorkomt. Wel is voldoende aangetoond dat fluoride schadelijk kan zijn voor tanden (tandfluorosis) en de algemene gezondheid. Tandfluorosis is herkenbaar aan gele en/of bruine plekken op de tanden. Een teken van verzwakking van tanden en beenderen. Te veel fluor maakt je beenderen zwakker en veroorzaakt meer botbreuken. Shane Ellison, auteur, chemicus en stichter van ‘www.ThePeoplesChemist.com’ stelt dat fluor ook collageen aantast. Collageen is een eiwit dat zorgt voor de elasticiteit van de huid en zorgt voor soepele gewrichten en ligamenten. Ook de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat aan fluor gezondheidsnadelen verbonden kunnen zijn. De staatssecretaris van Gezondheid Dr. H Koh (V.S.) kamt zich tegen fluor toediening in water en voeding. (bron :11,3,2011 Medical News.net). Fluor in drinkwater, tandpasta, zuigelingsformules, babyvoeding, dranken, geneesmiddelen zou volgens mij aan banden gelegd moeten worden.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »