Kokosolie bevat minstens 10 polyfenolen zijnde:

garlic acid, ferulic acid, quercetin, methyl catechin, p-coumaric, acid dihydrokaempferol en myricetin glycoside, vanillic, caffeic, syringic.

Kokosolie kent vele toepassingen zoals glijmiddel, massage olie, tandpasta, als haarmasker..
Kokosolie bevat minstens 10 polyfenolen

Verschillende auteurs bevestigen dat naast de weldaden van de extra vierge vetzuren in kokosolie, de polyfenolen in extra vierge kokosolie meehelpen om ons immuunsysteem te verhogen. Tevens helpen polyfenolen het risico op hart en vaatziekten te verlagen.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

 1. gallic acid polyfenol in extra vierge kokosolie:
  Galluszuur is een fenolzuur en gaat ontstekingen en pijnen tegen (cyclo-oxygenase 2-remmer), een antioxidant, gaat zwellingen van kanker tegen (antineoplastisch middel) en zet kankercellen aan om ‘zelfmoord te plegen’ ( = apoptose-inductor).
 2. ferulic acid  polyfenol in extra vierge kokosolie:
  Ferulinezuur heeft het vermogen om vrije radicalen te bestrijden en tegelijkertijd de effectiviteit van andere antioxidanten, zoals vitamine A, C en E te vergroten.
 3. Quercetin polyfenol in extra vierge kokosolie:
  Quercetine helpt ongewenste celgroei, zoals kankertumoren, tegengaan. Daarnaast werkt quercitine ontstekingsremmend en wondhelend, gaat het aderverkalking tegen en bevordert het de doorbloeding. Het beperkt hart- en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk en hartfalen.
 4. Catechin polyfenol in extra vierge kokosolie:
  Catechines zijn natuurlijke antioxidanten die celbeschadiging helpen voorkomen. Catechines kunnen de vorming van vrije radicalen in het lichaam verminderen. Ze beschermen cellen en moleculen tegen schade.
 5. P-coumaric polyfenol in extra vierge kokosolie:
  p-coumarinezuur is een antioxiderende stof bij het verminderen van oxidatieve stress en ontstekingsreacties.
 6. Dihydrokaempferol polyfenol in extra vierge kokosolie:
  Een andere term is aromadendrin. Het is een favonol en kan ingezet worden tegen de ziekte van Alzheimer. Amyloïde plaques zijn betrokken bij neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer. Amyloïde plaques Kokosolie bevat minstens 10 polyfenolen zijnde: worden gebruikt in onderzoek naar cognitieve achteruitgang  Aromadendrin: een dubbele amyloïde promotor om fibrillatie te versnellen en de cytotoxiciteit van zowel amyloïde-β als hIAPP te verminderen
 7. Myricetin glucoside polyfenol in extra vierge kokosolie:
  Dit is een flavonoïde en werkt als antioxidant door vrije radicalen op te ruimen. Sterk in metaalchelatie van endogene stoffen. Zorgt voor regulatie van het antioxidantsysteem. Goed om veel chronische ziekten te helpen voorkomen en de gezondheid te helpen verbeteren
 8. Vanillic polyfenol in extra vierge kokosolie:
  Vanille om darmgas en koorts te behandelen. Om het seksuele verlangen te vergroten (als afrodisiacum). Om tandbederf te stoppen.
 9. Caffeic polyfenol in extra vierge kokoslie:
  Cafeïnezuur is een catechol-bevattend polyfenol, waarvan is aangetoond dat ze – net als de theepolyfenolen – een demethylerende functie heeft. Een goede (de)methylering is noodzakelijk voor energieproductie, DNA regeneratie, de aanmaak  van hormonen en neurotransmitters, immuuncelaanmaak, ontstekingsremming, leverwerking, hart- en vaatstelsel, herstel en stressverwerking.
 10. Syringic polyfenol in extra vierge kokosolie:
  Syringic acid (SA) is een fenolische verbinding van natuurlijke oorsprong. SA is een uitstekende verbinding om te worden gebruikt als een therapeutisch middel bij verschillende ziekten (diabetes, HVZ, kanker, cerebrale ischemie, neuro- en leverschade) en bezit antioxiderende, antimicrobiële, ontstekingsremmende en anti-endotoxische activiteiten.

Lees verder over polyfenolen in het dossier.