Waarom een olijfboom 1000 jaar kan worden

Olijfboombladeren blijken heel goed voor de gezondheid te zijn. Dit is geen nieuwe kennis, aangezien de eerste positieve ervaringen reeds eind 19de eeuw waren met malaria. Het drinken van de bittere olijfbladeren verbeterde de toestand van de malaria patiënten.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

thee drinken met olijfblad extract
Je kan bijvoorbeeld thee zetten met olijfblad extract

Olijfblad extract  heeft namelijk verschillende gezondheidsbevorderende eigenschappen, die bij de behandeling van verschillende zaken ingezet kan worden. Zo kun je van gedroogd olijfblad thee zetten. Het meest doeltreffend is een biologisch vloeibaar extract van olijfbladeren. In een goed olijfblad extract zitten veel meer werkzame polyfenolen geconcentreerd dan in de olijven zelf of in olijfolie.

Olijfblad extract bevat meer dan 90 waardevolle ingrediënten. De meest onderzochte polyfenolen in olijfblad extract zijn oleurpeïne en hydroxytyrosol. Aan oleuropeïne zou de olijfboom zijn vermogen om zeer oud te worden (tussen de 400 en 1000 jaar) en sterkte te danken hebben. Wellicht ontstrest de olijfboom door oleuropein en polyfenol, dat rijkelijk aanwezig is in de bladeren, takjes en olijven. Het helpt mensen alvast aan een lagere bloeddruk.

Een goed olijfblad extract:

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

  1. Moet biologisch gecertificeerd zijn, dus 100% vrij van pesticiden.
  2. Is gemaakt van verse bladeren, voor een hoger gehalte aan werkzame stoffen, zoals polyfenolen, chlorofyl en bitterstoffen.
  3. Is bij voorkeur vloeibaar, in plaats van in capsulevorm. Het extract is dan minder bewerkt en ‘completer’.