De huid is ons grootste orgaan en onze eerste defensie tegen ongewenste pathogenen, toxische stoffen, koude, wind en UV stralen. Kokosolie kan op veel manieren bescherming bieden. Zonder enig nadelig effect en alleen maar voordelen voor huid, lichaam en geest. Je bent wat je eet. Dat is zeker zo voor de huid.

Kokosolie voor je huid

18 fantastische en verrassende voordelen van kokosolie voor je huid:

1. Kokosolie beschermt de huid tegen ongewenste bacteriën

Handgels (Hand sanitisers) zijn giftig. Ze bevatten tot 8 toxische stoffen voor je huid (lichaam en hersenen). Kokosolie smeren en laten intrekken is even effectief en zoveel gezonder.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

2. Kokosolie hydrateert de huid

Een droge huid is een ongezonde huid. Veelvuldig handen wassen droogt de handen uit, omdat de huidolie wordt weggespoeld. Extra vierge kokosolie herstelt de vochtbalans, je gezonde huid bioom en pH-waarde van de huid. Naast kokosolie is ook omega-6 van levensbelang voor een gevoede huid. Droge ellenbogen en schilfers in het haar wijzen op te weinig omega-6.

Babyvoetje in vrouwenhand beide verzorgd met kokosolie
Kokosolie beschermt & hydrateert de huid, is de allerbeste baby lotion en voorkomt striae.

3. Kokosolie is veruit de allerbeste baby lotion

De zachte huid van je baby wil je verwennen en beschermen met een lotion zonder chemicaliën en fake geurstoffen. Je kiest een volledig natuurlijke beschermengel. Koudgeperste biologische kokosolie is veruit de beste oplossing, waar geen enkele allergische reactie van bekend is. 100% natuurlijk en zonder pesticiden. Kokosolie hydrateert en beschermt de huid door haar antiseptische eigenschappen. 100% beter dan alle merken babyverzorging uit de apotheek.

4. Kokosolie voorkomt er verhelpt striae (zoals zwangerschapsstriemen)

Een ongezonde huid die snel uitrekt kan strepen gaan vertonen. De huid gaat onzichtbaar scheuren bij te grote spanning. Behalve bij zwangerschap kan dit ook ontstaan bij de borsten en dijen, bij bodybuilders en bij mensen die corticosteroïden gebruiken. Biologische kokosnootolie regelmatig insmeren en opeten zal striae helpen voorkomen en doen verdwijnen. Omega-6, vitamine E (bvb rode palmolie en tarwekiemolie) en C doen wonderen een geven de verzwakte huid wat ze nodig heeft. Voldoende essentiële eiwitten (bvb seitan) zorgen voor voldoende collageen aanmaak. Striemen krijgen dan geen kans.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

5. Kokosolie vermindert ouderdomsvlekjes

Ouderdomsvlekken ontstaan door oxidatie van de huidvetten of door de slechte werking van de lever. Voldoende vitamine E en carotenoïden voorkomen ouderdomsvlekken en doen ouderdomsvlekken (ook wel zonnevlekken genoemd) wegebben. Rode palmolie eten en een beetje aansmeren doet wonderen. Geef dit duo 1 à 3 jaar de tijd om het tij te voorkomen of te keren. Levervlekken zijn een oorzaak van een verzwakte lever. Dan helpt kokosolie als een vriend. Voor de vertering van kokosolie is er geen lever nodig. Je lever wordt gespaard en je huid gevoed en beschermd. 100% natuurlijk.

6. Kokosolie draait de ouderdomsklok terug

Veel vrouwen in landen met veel kokos(palmen), hebben een gave huid. ‘Eeuwige schoonheid’, die deels te danken is aan kokos. Kokos stimuleert de aanmaak van collageen. Een gezonde huid gevoed met kokosolie en andere gezonde voeding geeft rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken weinig kans.

vrouw geniet van de zon en hydrateert huis met kokosolie
Kokosolie kalmeert de huid na verbranding door de zon en is wellicht de beste moisturizer.

7. Kokosolie kalmeert verbranding door de zon

De zon doet wonderen voor je gezondheid en goed humeur. Zonder zon is er geen gezond leven mogelijk. Laat daar geen twijfel over bestaan. Verbranden in de zon is echter niet gezond. Kokosolie kan de huid kalmeren, de pijn verzachten, de huid vochtig houden en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. 100% natuurlijk. Zonder chemische troep.

8. Kokosolie geeft acne weinig kans

Acne is ontsteking door bacteriën van de talgklieren en geeft rode vlekjes of rode bobbeltjes. Meisjes hebben er het meest last van, net voor hun maandelijkse menstruatie. De huid dagelijkse insmeren met extra vierge kokosolie lost meestal alles op. Gezonde voeding is noodzakelijk, anders is het dweilen met de kraan open. Een studie gepubliceerd in Journal of Dermatological Science uit 2013 kwam tot de conclusie dat laurinezuur en de ander MCT-vetzuren in kokosolie een sterke antiseptische werking hebben en acne weinig of geen kans geeft. Je kan de kokosolie verrijken met oregano, rozemarijn of kruidnagelolie. Pompelmoes extract rijk aan salicylzuur is je bondgenoot.

9. Kokosolie je vriend bij eczeem en psoriasis

Psoriasis is vaak moeilijk in toom te houden. Zowel eczeem als psoriasis heeft met goede spijsvertering, gezond eten en zenuwen te maken. Producten vol met chemie lossen niet veel op en brengen je gezondheid uiteindelijk schade toe. Kokosolie verzacht eczeem en psoriasis. Kokosolie doet dat door haar ontstekingsremmende en antiseptische werking van haar vetzuren. Zowel inwendig als uitwendig gebruiken, elke dag en liefst 2 keer per dag.

10. Kokosolie wellicht de beste moisturizer

Een vocht inbrengende crème zit meestal vol kraantjeswater. Zoals vele vrouwen weten die regelmatig in contact komen met water, droogt water de huid uit. Veruit de meeste handcrèmes geven even een vals ‘goed gevoel’, maar drogen eigenlijk uit. Extra vierge kokosolie aanbrengen en laten indringen hydrateert echt. Kokosolie elke dag op het gelaat insmeren en laten indringen, doet wonderen. Kokosolie is anti-aging, 100% naturel en activeert collageen aanmaak.

Kokosolie als gezichtsmasker en om te exfoliëren.

11. Kokosolie om een fantastisch gezichtsmasker te maken

De huid kan elke week een masker gebruiken. Van kokosolie, klei, en…appelazijn, honing, koffiepoeder, cacaopoeder en beetje limoensap. Natuurlijk alles bio. Appelazijn alleen met de ‘moeder’, bio, niet gepasteuriseerd, troebel en ongefilterd. Genieten van schoonheid.

12. Kokosolie om te exfoliëren voor ieder huidtype

Exfoliëren is op een zachte manier dode huidcellen verwijderen, om nieuwe huidcellen de kans te geven je huid om te toveren tot een huid met een heldere, frisse gloed. De sleutel tot succes: balans. Exfoliëren maakt je poriën weer vrij, zonder de huidbarrière te beschadigen. Hoe ouder je wordt, hoe lastiger dit gaat. De dode huidcellen die blijven zitten, kunnen je gezicht er dof uit laten zien en puistjes veroorzaken. Weg ermee!

Is exfoliëren dan hetzelfde als scrubben?

Nee. Exfoliëren is een stuk milder voor de huid en kan op meerdere manieren. Meng biologische kokosolie met een beetje (kokosbloesem)suiker of met fijn zout (khoisan fleur de sel bijvoorbeeld) en scrub je gezicht en lichaam zachtjes. De hoeveelheid water bepaalt hoe het zout of de suiker oplost en hoe zacht het exfoliëren zal zijn. Balsem daarna de huid met kokosolie om irritatie en rood huid tegen te gaan. Succes verzekerd. 1 maal per maand als je jonger dan 40 bent en 1 maal per week als je ouder bent dan 40.

13. Kokosolie herstellen en voorkomen droge was handen

Mensen die vaak hun handen wassen of met water bezig zijn, krijgen soms heel droge handen, hardere handen of gecraqueleerde handen. Extra vierge kokosnootolie aanbrengen voor en zeker na aanraking met water beschermt je handen tegen uitdroging. Vergeet handlotions op waterbasis. Lotions zijn schijnoplossingen die even een goed gevoel geven, maar eigenlijk het probleem van uitdroging vergroten.

14. Kokosolie geeft je huid de aandacht die ze verdient

Slecht weer, zonnestralen, stress, ziekte, allergieën, slechte eetgewoontes, veroudering… doen de huid geen goed. Verwen je huid dagelijks met kokosolie. Je huid zal langer stralen. Je kan bij kokosolie ook een vleugje van je lievelingsgeur toevoegen. Bijvoorbeeld olie van lavendel, kardemom, roos, appelbloesem, jasmijn …

15. Kokosolie doet wondjes en wonden sneller en mooier genezen

Kleine en grotere wonden genezen en herstellen sneller en mooier met kokosolie. Vele zalfjes zijn te koop, maar deze bevatten bijna altijd (zeker die uit de apotheek of drogisterij) chemicaliën, die altijd in één of ander vorm schadelijk zijn. Extra vierge kokosnootolie bevat van nature collageen stimulerende eigenschappen. Kokosolie is daarenboven antiseptisch en gaat ontstekingen tegen. Een wonder uit de natuur. Voeg eventueel een beetje rode palmolie toe vanwege de vitamine E en carotenen.

16. Kokosolie helpt huidinfecties voorkomen en genezen

Een sneetje, brandwondje of een beet: kokosolie helpt infecties voorkomen of genezen. Koudgeperste kokosolie werkt sterk antibacterieel, anti viraal en antischimmel. Kokosolie voor een stralende huid. Biologische kokosolie….Zowel op de huid als om op te eten.

mooie gehydrateerde voeten door het gebruik van kokosolie
kokosolie voorkomt en geneest voetschimmel en verzacht en hydrateert droge voeten

17. Kokosolie voorkomt en geneest voetschimmel

Warme dagen, vochtige dagen en vochtige schoenen kunnen schimmelvorming doen ontstaan tussen de tenen. Geef schimmel geen kans en wrijf tussen de tenen wat kokosnootolie en zorg voor droge tenen en voeten. Probleem opgelost.

18. Koksolie verzacht en hydrateert droge voeten

Aardig wat mensen kampen met droge hielen en droge enkels. Droog, gecraqueleerd en pijnlijk. Omega-6 consumeren voorkomt en geneest vaak dit euvel. Kokosnootolie verzacht en hydrateert. Smeren en opeten van kokosolie is de boodschap.

Met dank aan Britt Brandson ‘Coconut oil for health” 2015.

Hoe kokosolie opnemen?

Bak met kokosolie, doe kokosolie in smoothies en koffie. Probeer minstens 1 eetlepel en maximaal tot 3 eetlepels te consumeren per dag. Verkies voor je gezondheid extra vierge kokosolie (ook rauwe of koud geperste kokosolie genoemd) boven ontgeurde kokosolie. Koop bij voorkeur biologische extra vierge kokosolie. Je huid zal je dankbaar zijn.