Duizenden schoonheidsproducten voor lichaam en haarverzorging. Snelle oplossingen worden beloofd. Maar prachtig haar en een mooie huid wordt voornamelijk via je eten, drinken en levensstijl bepaald. Toch is er één magisch product dat je kan helpen stralen. Gehydrateerd gelaat, witte stralende tanden, minder spataderen, minder cellulite etc… en dat is Kokosolie!

vrouw met blond verzorgd haar door kokosolie in een vlecht
Kokosolie voor verzorgd en gezond haar

18 fantastische en verrassende voordelen van kokosolie voor haar en lichaam:

1. Kokosolie ontknoopt je haar

Vele meisjes en vrouwen met lang haar, maar ook mannen, kampen met verward haar. Haar producten met hun chemicaliën bieden een ongezonde gemakkelijke oplossing. Dat kan beter. Een volledig natuurlijke oplossing, effectieve en veilige remedie is biologische kokosnootolie.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Smeer vloeibare kokosolie in je haar. Goed inmasseren. Laat onder een haarnetje de olie zijn werk doen gedurende 15 minuten tot 2 uur. Was je haar nadien en gebruik conditioner. Na enkele keren zal je haar minder of niet meer knopen. Je haargroei wordt gestimuleerd en je haar krijgt zijn gezonde glans terug.

2. Kokosolie versterkt je haar

Levensstijl gewoonten kunnen je haar doen groeien of afbreken. Voor lang, gezond en mooi haar moet je vooral gezond eten, waarbij gezonde vetten een belangrijke plaats krijgen. Van omega-6 is geweten dat ze schilfertjes voorkomt of doet verdwijnen. Bovendien is van premium kokosolie geweten dat ze een weldaad is voor het haar.

Hoe je haar versterken?

Maak je haar nat, doe wat appelazijn met de ‘moeder’ erdoorheen. Doe vervolgens kokosolie door je haar en laat even inwerken. Spoel je haar met shampoo en gebruik eventueel conditioner. Prachtig haar is gegarandeerd het resultaat.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

3. Kokosolie stimuleert haargroei

Veel haargroei producten beloven je veel, maar het resultaat is meestal bedroevend en toxische stoffen dringen de haar follikels en hoofdhuid in. Je haar elke week masseren en koudgeperste kokosolie laten intrekken is zalig.

4. kokosolie verwijdert roos

Roos is een teken van een droge huid of een hoofdhuid die door de zon verbrand werd. Schilfertjes kunnen door shampoo verwijderd worden. Maar de oorzaak van een droge hoofdhuid is een tekort aan omega-6. Eet meer omega-6 rijke producten. Een verbrande hoofdhuid en een droge hoofdhuid hebben ook veel baat met een kokosolie massage van de hoofdhuid. Herhaal dit een paar keer indien nodig.

5. Kokosolie laat je haar glanzen

Je haar ‘looks’ terugkrijgen is eenvoudig met cocosolie. Vergeet haarverzorging producten. Achter bijna elk haarverzorgingsproduct zitten chemicaliën verscholen in de 18 fantastische en verrassende voordelen voor de huid. Kokosolie tegen voetschimmel, droge handen, huidinfecties, eczeem, psoriasis ingrediënten lijst. Onbegrijpelijke Latijnse namen. Cocosolie doet je haar glanzen en dit 100% natuurlijk. Zonder een chemische glans.

6. Kokosolie voorkomt gesplitste haar punten

Haar punten die splitsen is een teken van minder gezond haar. Gezonder eten en minder stress zijn de boodschap. Het haar mist mineralen en gezonde eiwitten. Wekelijks je haar verzorgen met kokosolie doet je haar goed. Het gespitste haar afknippen onder de splitsing. Inwrijven en inmasseren met kokosolie. Laten intrekken en vervolgens shampoo en conditioner gebruiken.

7. Kokosolie zorgt voor witte stralende tanden

Witten van tanden door allerlei methoden, kan risicovol zijn. Met een combi van appelazijn met de ‘moeder’ en biologische kokosolie heb je de ‘witbrigade’ van je tanden in huis. Neem 4/5 water en 1/5 de appelazijn, rauw, niet gepasteuriseerd en met de ‘moeder’. Giet in je mond en gorgelen. Herhaal. Tot het op is. Daarna olietrekken met kokosolie. Na drie maanden heb je weer witte, mooie tanden. Bijkomend voordeel: de enzymen in appelazijn met de ‘moeder’ verminderen effectief kalkaanslag. Kokosolie is zacht antibacterieel, antiviraal en anti schimmel. Zo eenvoudig kan het zijn.

8. Kokosolie voor olietrekken of oil pulling voor een gezonde mondholte

Oil pulling is een Ayurvedische methode om je mondholte 100% te reinigen. Mondwater is toxisch, maar mondolie is super. Goedkoper is olietrekken met extra vierge kokosolie. Zijn antibacteriële, anti virale en anti schimmelwerking doen de rest. Een gezonde mond is nodig voor een gezond lichaam.

vrouw met mooie witte glimlach door olietrekken met kokosolie en appelazijn met de moeder
Kokosolie voor gezond gebit en witte tanden

9. Kokosolie als natuurlijk deodorant

Deodoranten bevatten meestal chemische stoffen en hebben chemische nep geuren. Zij doen uw oksels geen deugd. Daarenboven moeten oksels ook gehydrateerd worden, omdat ze door wrijving toch wat te lijden hebben. Kokosolie geeft 2 resultaten. Extra vierge kokosolie hydrateert de oksels. Kokosolie voorkomt ook de groei van bacteriën, waardoor deze uit zweet geen geuren kan aanmaken. En kokosolie verzacht en verzorgt ook de oksels. Je kan aan kokosolie ook een gewenste geur toevoegen. Olie van lavendel, kruidnagel, kaneel, roos, jasmijn…

10. Kokosolie versterkt de wimpers

Wimpers kunnen verdunnen, uitvallen, dof worden en kleiner worden. Dat willen velen niet. Kokosolie met een touch van citrusolie kan je wimpers blijvend beschermen. Maak er een wekelijkse routine van.

11. kokosolie als effectieve allergeen vrije make-up remover

Giftige make-up producten zijn schering en inslag. Veel beter is biologische kokosolie. Kokosolie verwijdert make-up als geen ander. Bijkomstig voedt het de huid 100% natuurlijk. Ga ervoor…

12. Kokosolie helpt scheren met zachtheid

Scheren zonder rode huid, rode bultjes of irritatie: het kan perfect met kokosolie. Tijdens het scheren, maar zeker ook na het scheren, extra vierge kokosolie aanbrengen. Kokosolie voorkomt dat een bacterie de huid kan irriteren. Ook kleine wondjes worden beschermd.

13. Kokosolie vermindert aderspat

Aderspat of spataderen zijn niet heel slecht voor de gezondheid, maar ogen niet geweldig. Allerlei crèmes met ingrediënten, waar je terecht vraagtekens kan bij zetten, zijn een nepoplossing voor je aders en gezondheid. Op lange termijn zijn deze verzorgingsproducten schadelijk. Masseer elke dag uitvoerig de plaatsen met spataderen met kokosolie en eet ook kokosolie. Zorg ook voor voldoende beweging (bloedcirculatie) en gezonder voedsel en drank.

14. Kokosolie en cellulitis verminderen

Cellulitis is een lastige. Niet alleen dikke mensen, maar ook sommige magere vrouwen hebben last van cellulitis. Reden? Moeilijk te zeggen. Wat alvast zeker helpt is bewegen en elke dag de plekken masseren waar sprake is van cellulitis. Kokosolie is dé massageolie om te gebruiken bij cellulitis. Massage zorgt voor ontspanning en bloedcirculatie. Het is bovendien ontstekingsremmend en stimuleert collageen opbouw.

15. Kokosolie verzacht koortsblaasjes

Koortsblaasjes in de mond of op de lippen is vervelend. Tijdens stress en moeheid komen ze naar boven. Herpes simplex virus is de schuldige. Extra vierge kokosolie kan virussen doden. Virussen met een vet beschermlaag zoals herpes simplex virus worden ontmanteld door kokosolie. Zowel tot 3 eetlepels eten per dag als aansmeren is de boodschap. Je kan kokosolie voor uitwendig gebruik versterken met zink en kaneel olie. De pijn gaat weg en de koortsblaasjes verdwijnen.

vrouw met mooie nagels en haar door verzorging met kokosolie
Kokosolie voor sterke nagels

16. Kokosolie voor sterke nagels

Nagels die breken, splitsen en afvellen duidt op stress of ongezond eten. Nagels missen nutriënten zoals eiwitten en mineralen (bijvoorbeeld zink). Zorg voor gezond voedsel en houd stress laag. Dompel je nagels in kokosolie en probeer 5 minuten vol te houden. Zachtjes droog dippen, maar zeker niet alle olie verwijderen. Nagels bevatten ook eiwitten. Zorg voor volwaardige eiwitten, zoals eieren en seitan.

17. Kokosolie voorkomt luieruitslag en doet luieruitslag verdwijnen

Urine en stoelgang ingepakt in een hermetische luier veroorzaken vrijwel zeker een rood huidje, pijn en irritaties op de baby billetjes. Niets is beter voor de billetjes dan biologische extra vierge kokosolie. Smeer een beetje kokosolie bij elke luierverversing. Kokosolie voorkomt dat bacteriën de billetjes kunnen irriteren. Kokosolie hydrateert de baby perfect. Kokosolie is hypoallergeen, wat betekent dat ze van nature geen allergische reactie kan veroorzaken.

18. Kokosolie kalmeert de tepels van een zogende moeder

Borstvoeding geven is gezondheid en weerstand geven aan je baby. Soms kan dit pijnlijk worden als de tepel lichtjes ontsteekt. Telkens de tepel en tepelhof afwassen voorkomt vaak pijnlijke tepels. Maar tepels kunnen ook lekken en dan kan de suiker in de moedermelk voor ontstekingen zorgen. Bacteriën vliegen op de suiker en zorgen voor ontstekingen en pijn. Je tepels en tepelhof telkens insmeren met kokosolie voorkomt ontstekingen. Omdat kokosolie van nature beschermt tegen bacteriën, schimmels en virussen. Ook zeer verstandig is tot 3 eetlepels kokosolie eten per dag. De aanwezige vetzuren in kokosolie werken ook innerlijk voor meer weerstand. Meer weerstand voor mama, foetus en zogende baby. Lang leven de MCT’s in kokosolie. Met dank aan Britt Brandson ‘Coconut oil for health” 2015.

Hoe kokosolie opnemen?

Bak met kokosolie, doe kokosolie in smoothies en koffie, thee en andere drank. Probeer minstens 1 eetlepel en maximaal tot 3 eetlepels per dag te consumeren. Verkies voor je gezondheid extra vierge kokosolie (ook rauwe of koud geperste kokosolie genoemd) boven ontgeurde kokosolie. Koop bij voorkeur biologische extra vierge kokosolie. Je haar en lichaam zullen je dankbaar zijn.