Vergelijk het aantal doden per miljoen inwoners van België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Oostenrijk met landen waar veel kokosolie of kokosnoten gegeten werden. Update van 08.09.2020

Aantal doden per miljoen inwoners door Corona
Enkele Europese landen
België855
Duitsland112
Frankrijk473
Luxemburg197
Nederland365
Spanje636
Landen met hoge kokosnoot consumptie
Filipijnen39
Fiji eilanden2
Indonesië34
Maleisië4
Singapore5
Officiële remedie: kokosolie ter behandeling en preventie
Sri Lanka0,6
Thailand0,8
Vietnam0,4

Sri Lanka is het land waar per inwoner veruit de meeste kokosnoten ter wereld worden geconsumeerd, namelijk 72,5 kg per inwoner. Het is ook een land waar nauwelijks doden vallen ten gevolge Corona of covid-19: 0,6 sterfgevallen per miljoen inwoners. En dit in een land met bijna 22 miljoen inwoners. Proficiat Sri Lanka!

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Vele vetzuren in kokosolie helpen ons immuunsysteem om virussen en bacteriën te vernietigen.

De kokosnoot connectie?

Kokosnoten haten virussen. Van kokosolie is al meer dan 50 jaar geweten dat ze gram positieve bacteriën en virussen met een vet beschermlaag de baas kan. Vele vetzuren in kokosolie helpen ons immuunsysteem om virussen en bacteriën te vernietigen. De volgende vetzuren in kokosolie hebben een sterke antimicrobiële werking: laurinezuur (C-12), caprinezuur (C-10), caprrylzuur (C-8), capronzuur (C-6) en mysterine zuur (C-16). Ze maken meer dan 70% uit van de vetzuren in kokosolie.

Welke virussen haten kokosolie? SARS-CoV-2 wellicht en vele omhulde virussen

Welke omhulde virussen gaan knock-out met kokosolie? Onder andere HIV-1, hepatitus C, Herpes simplex, Herpes viridee, cytomegalo, Epstein-Barr, Influenza, Measles (Rubeola), Leukemia, pneumono, sarcoma, syncytial, vesicular stomatitis and visnac.

In de VS geeft de Amerikaanse Environmental Protection Agency richtlijnen voor opkomende virale pathogenen, over de criteria waaraan ontsmettingsmiddelen moeten voldoen om als effectief te worden beschouwd tegen een opkomende pathogeen.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

De werkzaamheidscriteria zijn gebaseerd op het gemak waarmee de drie typen virussen – omhulde virussen, grote niet-omhulde virussen en kleine niet-omhulde virussen – worden geïnactiveerd door ontsmettingsmiddelen. Wanneer een ontsmettingsmiddel ‘makkelijk’ de drie typen virussen weet te inactiveren, mag het middel volgens de EPA als effectief beschouwd worden tegen een opkomende ziekteverwekker.

Moeilijk te doden virussen:Kleine NIET omhulde virussen
Redelijk moeilijk te doden virussen:Grote NIET omhulde virussen
Makkelijk te doden virussen:Omhulde virussen
Bron: Infection Control Today en Environmental Protection Agency

‘Blijf in uw kot’ was dus een heel slechte raadgever.

SARS-CoV-2, het virus dat verantwoordelijk is voor de COVID-19-uitbraak, is een ‘omhuld virus’ en daarom het gemakkelijkst te doden van de drie soorten virussen. Corona virussen zijn minuscule (65-125 nm in diameter) ingekapselde virussen met een kroon-achtig uiterlijk. Op roestvrij staal, glas en plastic kan SARS-CoV-2 maar liefst 72 uur leven. Op koper slechts 4 uur. Bij 4°C ‘voelt’ het virus zich nog perfect. Corona houdt niet van warmte en ultraviolette straling. ‘Blijf in uw kot’ was dus een heel slechte raadgever. Buiten komen, genieten van de zon en van een beetje sterke drank zou beter geweest zijn. Lipide oplosmiddelen inactiveren omhulde virussen zoals Covid-19. Bijvoorbeeld alcohol en kokosnootolie.

Welke kokosnootolie of MCT olie kopen?

Biologisch en extra vierge kokosolie zijn het sterkst om deze taak te verrichten. Hoe meer bewerkt, zoals ontgeurde kokosolie, hoe minder door mij aanbevolen. Biologische MCT olie is ook een sterke aanrader. Deze bevatten tot 100% anti-microbiële vetzuren. Biologisch, omdat je je lichaam niet wilt belasten met pesticiden. Welke handgel of welke zeep? Handgels doen meer kwaad dan goed. Lees mijn artikels over handgels. Gebruik handgels zo weinig mogelijk. Een natuurlijke biologische zeep op basis van plantaardige olie (in plaats van op basis van petroleum) kan de dubbele laag van de Corona virus oplossen en zo SARS-CoV-2 onschadelijk maken.