Voeding dat werd behandeld met ethyleenoxide en waarvan op levensmiddelen kleine restanten van ethyleenoxide werden ontdekt veroorzaakte  de grootste terugroepactie van levensmiddelen ooit uit de Europese geschiedenis. Bizar dat alle staafjes voor de Corona antigeen en PCR test ethyleenoxide bevatten en dat de overheid dit toelaat en deze niet terugroept.

Wat is ethyleenoxide (etheen)?

Ethyleenoxide is een pesticiden, dat virussen, bacteriën en schimmels doodt (gewasbescherming zou Bill Gates het noemen), dat in Europa niet meer is toegelaten. Na druk van Foodwatch voor een algemeen Europees beleid, besliste de Europese Commissie in de zomer van 2020 dat alle levensmiddelen met een hoger ethyleenoxide gehalte dan 0,1 mg/kg uit de handel moeten worden genomen én teruggehaald moeten worden bij de consument.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Grootste terugroepacties van voeding met restanten ethyleenoxide

De terugroepacties zijn begonnen in augustus 2020 en lopen tot heden door. Ethyleenoxide is zeer giftig: een inname van 30 ml ethyleenglycol kan voor een volwassen persoon al dodelijk zijn. Volgens het WHO (World Health Organization) is het waarschijnlijk kankerverwekkend. Er is vaak geen acuut gezondheidsrisico, maar het is wel slecht voor mensen om langdurig, regelmatig en in hoge concentraties ethyleenoxide binnen te krijgen.

“Het is verontrustend dat de drempelwaarde van ethyleenoxide soms wel duizend keer wordt overschreden.”

Voor Frank Lindner van de voedselwaakhond Foodwatch is strenge wetgeving nodig.

Wetenschappers zijn het erover eens dat ethyleenoxide giftig en kankerverwekkend is bij beroepsmatige blootstelling of door het inademen van lucht met ethyleenoxide. Ethyleenoxide zit trouwens ook in de rook van sigaretten. Maar het ethyleenoxide op de staafjes van de Corona antigeen en pcr testen zouden helemaal niet giftig zijn aldus onze overheden.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Welke producten bevatten ethyleenoxide en werden teruggeroepen?

Allerlei soorten ijs van diverse merken en ruimschoots verkrijgbaar in alle supermarkten, maar ook komijnzaad, voedingssupplementen, opwarm maaltijden, taboulé, Spareribs, loempia’s, gazpacho, cordon blues, karbonaden, Andalousesaus, ketchup, kookham, Caesar salade, beenham, plantaardige dranken, sojaproduct van Provamel, worsten, instant noedelsoepen, smeerkaas, haringfilets, sesamrepen, johannesbroodpitmeel, sesamzaad, sesamzaakolie, crackers, tahini, bakmixen, melba toasts, dierenvoeding, Salata Yoghurt Dressing Zero% van Remia, andere dressings, Heks’n kaas, Knorr beef shanghai en andere soortgelijke varianties, Unox soep, Twix, Snickers, M&M’s,…

Welke biologische producten bevatten ethyleenoxide en werden teruggeroepen?

Burgers van Abinda en De Hobbit, supplementen van Purasana, soya producten van Provamel, producten van Royal Green, chocoladeletters van Moulin des moines, Fondant chocolade en koekjes van Hygiena, sesam bij Vajra, Arche sesamolie, Smaakt diverse zaken, Wessanen bio Isola drank, Udea crackers, Unlimed health (ashwaganda).

Welke supermarkten moesten levensmiddelen die ethyleenoxide bevatten teruggeroepen?

Albert Heyn, Plus supermarkten, Colruyt, Jumbo, Delhaize, Picard, Aveve, Carrefour, Cora, Bio planet, drogisterijketen DA (huismerk), Lidl, Aldi, Spar, Holland & Barret, Intermarché, Sligro.

Bevatten wattenstaafjes voor PCR-testen en antigeen testen het kankerverwekkende en giftige ethyleenoxide?

Het klopt dat de wattenstaafjes gesteriliseerd worden met ethyleenoxide. Ook andere wattenstaafjes voor medische doeleinden worden gesteriliseerd met ethyleenoxide. Hiervoor wordt ethyleenoxide in gasvorm gebruikt. Het gas verdampt (volledig) en zou niet meer terug te vinden zijn in de wattenstaafjes. Toch stellen experten dat sporen achter kunnen achterblijven.

Wattenstaafjes, katheters, stents en wondverband worden ‘Sterile EO’ genoemd als ze met ethyleenoxide zijn behandeld.  “Blootstelling voor het grote publiek kan plaatsvinden door het inademen van lucht die is verontreinigd met ethyleenoxide of door het roken van sigaretten”, zegt Public Health England.

Aesku fabrikant van sneltesten gebruikt EO

Aesku, een fabrikant van sneltesten die worden verkocht door supermarktketen ALDI, gebruikt EO om test strips te steriliseren, vertelde woordvoerster Sabrina Maniscalco ”Dit is de enige manier om infecties van de proefpersonen te voorkomen en een duidelijk testresultaat te garanderen”, schreef ze.

“Er worden strenge eisen gesteld aan de residuen die op het product mogen zitten. Daarom zit er in het sterilisatieproces een speciale uitdamp-fase om het ethyleenoxide te verdampen. Producten worden dus ontsmet met ethyleenoxide en daarna worden deze producten uitgedampt.“ Aldus de woordvoerder van het Nederlandse RIVM

50 keer de hoeveelheid kankerverwekkende ethyleenoxide op teststaafjes voor Covid testing dan toegestaan

Schokkerend: 50 keer de hoeveelheid kankerverwekkende ethyleenoxide op teststaafjes voor Covid testing dan toegestaan

“Volgens wetenschappelijke studies kan worden aangenomen dat de teststaafjes voor zowel de snelle antigeen-tests als de PCR-tests tot 50 maal zoveel EO op de oppervlakken bevatten als de dagelijks toegestane hoeveelheid voor beroepshalve blootgestelde personen,” zegt de Prof. Dr. Werner Bergholz verontrust. In levensmiddelen mag er helemaal geen EO zitten. De reden is dat het uiterst kankerverwekkend en mutageen is.

Verwonding aan de schedel – lekkage van hersenvocht door staafjes voor PCR en antigeen test

Verwonding aan de schedel – lekkage van hersenvocht door staafjes voor PCR en antigeen test

Een bijkomend gevaar zijn de neus-teststaafjes, aangezien zij de slijmvliezen verwonden, vaak tot bloedneuzen leiden en vreemde stoffen op de slijmvliezen achterlaten. In extreme gevallen is er bij neusuitstrijkjes zelfs cerebrospinaal vocht ontsnapt. Cerebrospinaal vocht is de waterige vloeistof die zich in en om de hersenen en het ruggenmerg bevindt. De hoofdfunctie hiervan is schokdemping en bescherming van hersenen en ruggenmerg. Een nevenfunctie is de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.

Gevarenanalyse bij grootschalig testen door professor dr W. Bergholz

Prof. Dr. Werner Bergholz over het uitvoeren van PCR-testen

In een gevarenanalyse van Covid-19 sneltests en PCR-tests concludeert Prof. Dr. Werner Bergholz dat alle door hem onderzochte antigeen-testkits verschillende gevaarlijke stoffen bevatten, bericht Wochenblick.at .

Prof. Dr. Werner Bergholz is voormalig hoogleraar aan de Jakobs Universiteit in Bremen.

“De uitvoering gaat dus onvermijdelijk gepaard met risico’s voor de gezondheid van de gebruikers en voor hun omgeving en het milieu.”

Het grootste gevaar komt van de wattenstaafjes, wat ook geldt voor de PCR-test, merkt Bergholz op. Een van de problematische ingrediënten is ethyleenoxide (EO), dat uiterst kankerverwekkend is. Alle onderzochte teststaafjes bevatten het kankerverwekkende ethyleenoxide (EO). Ook Nanodeeltjes worden in antigeen-tests gevonden.

Coronavirus disease ontstaan in 2019 (Covid-19)
Coronavirus disease ontstaan in 2019 (Covid-19)

7 waarschuwingen over maatregelen tegen Covid-19, Covid-20, Covid-21 en weldra Covid-22

  1. Contact met gevaarlijke stoffen is nauwelijks te vermijden wanneer staafjes worden gebruikt.
  2. 50 keer de hoeveelheid kankerverwekkende EO die op de werkplek is toegestaan op staafjes van de antigeen en PCR test..
  3. Lekkage van cerebraal hersenvocht mogelijk door schedelverwonding van teststaafjes.
  4. Tests door lekken is in strijd met de veiligheidsvoorschriften voor het omgaan met gevaarlijke chemicaliën.
  5. Massale testen, vooral voor schoolkinderen, zijn volkomen zinloos.
  6. Snelle antigeen-tests mogen alleen worden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel.
  7. Tests zijn alleen nuttig als er symptomen zijn.

Door het grote aantal antigeen-tests dat dagelijks wordt uitgevoerd, valt te verwachten dat gevaarlijke stoffen in het lichaam vrijkomen of worden opgenomen, zelfs met een zeer geringe kans op fouten wanneer de tests door leken worden uitgevoerd. Wanneer leken de testkits hanteren, is het namelijk waarschijnlijk dat zij reagentia aan hun vingers krijgen zonder dat zij dat merken. Dit is onaanvaardbaar, zegt Prof. Bergholz.