Witte tijm medisch bekeken

Bekend als puur zout of puur zout, heeft deze kleine vaste plant een sterk en aangenaam aroma, traditioneel gebruikt als spijsverterings- en slijmoplossend middel, ook gebruikt in het geval van bronchitis, griep, koorts en verkoudheid, vanwege zijn antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen.

Er zijn verschillende serieuze wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de samenstelling van de etherische oliën van deze plant. De hele plant heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Op grote schaal gebruikt in de aromatherapie als een ontspannend, desinfecterend middel en slaap bevorderaar.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Witte tijm heeft ontspannende eigenschappen. Bestrijdt nerveuze spanningen en stress, helpt bij verdriet verwerking, geeft rust en kracht. De etherische olie die uit de bladeren wordt gewonnen, wordt gebruikt in parfumerieën, mondwater en medicijnen. Witte tijm verbetert de bloedcirculatie en zo verbetert witte tijm de levering van voedingsstoffen en zuurstof in het lichaam.

Ideaal bij spierpijn en gewrichtspijnen. Om reuma te helpen verlichten. Zeer nuttig bij urineweg- en darminfecties. Bij aandoeningen van de luchtwegen, Antibacterieel, anticataraal, antifungal, anti-infectie, sinusitis, catarrale bronchitis, antisepticum, urinewegen, antispasmodisch, jicht, bactericide, broncho- pulmonair decongestionans, bronchitis, catarale en virale, catarre, hoest, vastzittende, sinusitis, slijmvorming, stresssymptomen, balancerend, harmoniserend.

Witte tijm medisch bekeken bij ademhalingsproblemen (bijvoorbeeld Covid-19)

De etherische olie die uit de bladeren wordt gewonnen, wordt gebruikt in parfumerieën, mondwater en medicijnen.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Het verdampen van tijm mastichina essentiële olie verlicht astma, sinusinfecties, bronchitis, catarre. De olie stimuleert de slijmvliezen door het hoge cineolgehalte. Inademing van dampen na blad infusie helpt de neusholtes te ontlasten. De beste manier om de olie te gebruiken is met een verdamper. Tijm mastichina essentiële olie remt zowel lipoxygenase- als acetylcholinesterase-activiteiten. Het kan helpen bij de behandeling van longinfecties, bvb nuttig bij Covid-19.

Dampen met witte tijmolie helpt ook om de luchtwegen van een persoon te zuiveren. Volgens Natural Standard is dit een van de langst bestaande volksgeneeskundige toepassingen van tijm. De drank infusie heeft uitstekende resultaten bij verkoudheid en griep. Witte tijmolie is nuttig voor het bestrijden van bacteriële en virale infecties. Tijmolie werkt als slijmoplossend middel en helpt slijm uit de longen en keel te verwijderen. Inademing van dampen na blad infusie helpt de neusholtes te ontlasten. De olie is ook een veelgebruikt ingrediënt in zuigtabletten en hoestbuien die mensen gebruiken bij het bestrijden van ademhalingsaandoeningen.

de vele namen van witte tijm
Mooie lichte tijm, puur zout, Gods liefde, marjolein, wilde marjolein, tomilho Bela Luz, mastiek tijm, sal verde, sal puro, witte tijm, Spaanse marjolein, Bela-Luz, Spaanse thijm, Potugese tijm, groen zout. Familie: lamiaceae (labiatae).

De vele namen van witte tijm, Familie: lamiaceae (labiatae) Wetenschappelijke naam: Thymus mastichina

Mooie lichte tijm, puur zout, Gods liefde, marjolein, wilde marjolein, tomilho Bela Luz, mastiek tijm, sal verde, sal puro, witte tijm, Spaanse marjolein, Bela-Luz, Spaanse thijm, Potugese tijm, groen zout. Familie: lamiaceae (labiatae).

De echte marjolein, Origanum majorana, is van een heel andere chemische samenstelling. Deze naam is erg verwarrend, omdat de plant niet tot de “origanum” maar tot de “thymus” familie behoort.

“Ongeëvenaard in de wereld van tijm en onvergelijkbaar superieur. Witte tijm is van ons, Sal Verde, het is Portugees, het is de moeite waard om te weten. “ Professor in de kruidenkunde, Prof. José Ribeiro Ljm

Werkzame bestanddelen van thymus mastichina (witte tijm) essentiële olie: volgens D. Stewart

Oxiden 18 – 32% (41 – 75% 1,8 cineole) ontspannend
Alcohols 18 – 32% antiviraal, antibacterieel, anti parasitair, antifungal, antiviraal
Monoterpenen 10 – 13% antiseptisch, slijm regulerend, doorbloeding
Monoterpenolen 10 – 20% immuun booster
Ester 3 – 7% geur en smaak
Sesquiterpenen 2 – 6% kalmerend, bloeddrukverlagend, huid regenererend, tegen krampen
Fenolen 1 – 5% (tijm ol) ontstekingsremmend en ontspannend
Ketonen 1 – 4% eetlust onderdrukkend