Kokosolie kan wellicht helpen in de strijd tegen HIV en aids. Kokosolie versterkt het immuunsysteem

Kokosolie kan wellicht helpen voor het versterken van het immuunsysteem bij de strijd tegen HIV en kokosolieMiljoenen mensen over heel de wereld zijn besmet met HIV of lijden aan AIDS. Biedt een cocktail van toxische geneesmiddelen de oplossing? Weinig waarschijnlijk. De ongekende eigenschappen van het virus, maken het zeer moeilijk om HIV te bestrijden. Gezonde voeding en extra vierge kokosolie hebben misschien niet alleen het potentieel om HIV te helpen bestrijden, maar kunnen zeker en vast ook de symptomen en neveneffecten van AIDS verlichten.

Kokosolie niet alleen bij HIV en aids maar ook voor versterken immuunsysteem

HIV kan mede bestreden worden door kokosolie op dezelfde manier als kokosolie effectief is tegen andere bacteriën en virussen. Onlangs is er veel ophef en research geweest over hoe het menselijk herpes virus-6A (HHV-6A) synergetisch kan samenwerken met HIV-virus in de aanvallen op het immuunsysteem. Dit gebeurt vooral door het verlagen van een specifieke lymfocytensoort (CD4) en het vernietigen van lymfeklieren.
Een studie uitgevoerd door Knox en Carrigan in Wisconsin, heeft aan het licht gebracht dat de belangrijkste vorm van dit virus terug te vinden is in de lymfeknopen van alle geteste HIV-besmette patiënten. (12) Gelukkig is HHV-6A één van de virussen die door de middellange keten-vetten (MCT’s), die je terugvindt in kokosolie, kan worden vernietigd.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

‘Onderzoeken rapporteren dat kokosolie een antiviraal effect heeft en het niveau van de virale infectie van HIV patiënten naar beneden kan brengen. De positieve antivirale actie was niet alleen door de monoglyceriden van laurinezuur maar ook door de kokosolie op zich. Met kokos bestaat een goedkoop middel in de strijd tegen het HIV-virus. (13)

De aanbevolen therapeutische hoeveelheid kokosolie is 3-5 eetlepels per dag, wat overeenkomt met een halve kokosnoot. Kokosolie helpt niet alleen infecties bestrijden bij AIDS-patiënten maar gaat er ook voor zorgen dat ze gemakkelijker op gewicht blijven. Kokosolie helpt ervoor zorgen dat ondervoede patiënten terug op gewicht komen zonder dat er sprake is van overgewicht. Kokosolie kan dus ook een belangrijk voedingssupplement zijn tijdens therapie. Het is makkelijk verteerbaar, geeft onmiddellijk energie,verbetert de darmfunctie en is gemakkelijk te gebruiken in allerlei recepten.