karikatuur van professor Karin Michels over kokosolie

“oeps, lekker gelogen over kokosolie en vele begonnen terug te twijfelen aan de fantastische voordelen van extra vierge kokosolie” De giftige profe$$or Dr . Karin Michels

In augustus liet professor Karin Michels hemel en aarde bewegen met haar heftige uitspraken over kokosolie. Volgens haar zou kokosolie “puur vergif” zijn en is het één van de slechtste dingen die je kan eten.

De profe$$or Karin Michels van een school in Havard (Nee, niet Havard university maar TH Chan school) en sinds 2013 aan het hoofd van een Instituut voor Preventie en Kanker Epidemiologie (bevolkingsstudies omtrent kanker) deed een overbluffende uitspraak. Michels deed een provocerende uitspraak over kokosolie zoals Trump deze zou doen. Ongenuanceerd en bedoeld om de aandacht voor zichzelf op te eisen en met belangengroepen in het hoofd. “Kokosolie is gif, ongezonder dan reuzel”. Als wetenschapper kon zij in haar voordracht in Freiburg geen enkele bevolkingsstudie aanhalen om haar brutale stelling over ‘kokosolie is vergif’ te bewijzen. Dat was al opmerkelijk.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Zij baseerde zich op een totaal achterhaalde stelling dat verzadigde vetten je aders zouden doen toeslibben. Ze zei verzadigd vet is hard. Nochthans is kokosolie vloeibaar op 20°C en je lichaam heeft een temperatuur van 37°C. Daarenboven heeft kokosolie de kleinste (lichtste) moleculaire structuur van alle vetten. Dus van dichtslibben nooit sprake. Er zijn veel professoren en universiteiten die duidelijk maken dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat verzadigd vet ongezond zou zijn. Daarenboven dien je te weten dat het vet in moedermelk bestaat uit 50% verzadigd vet. Dicht geslibte aders bij baby’s ? Zou de natuur zo dom zijn als de stelling van profe$$or Michels.

Meer feite weten over de weldaden van kokosolie? Lees in 2de helft van september wat echte professoren en de wetenschap zegt.