Met bamboezout gaan we terug naar Oosterse wijsheid. Volgens de Oosterse filosofie is alles in de wereld gevormd door de 5 elementen. Deze 5 elementen zijn metaal, hout, water, vuur en aarde.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Niets weerspiegelt de kracht van vuur zo goed als 9 x gebrand bamboezout. Bamboezout ontstaat uit de vijf elementen. Metaal door haar rijkdom aan mineralen en sporenelementen, hout door de bamboe, water van de Gele Zee, vuur vanwege het 1 tot 9 maal branden op heel hoge temperaturen en aarde vanwege de rode Koreaanse bergklei die gebruikt wordt om de bamboekoker af te sluiten. Lees ook: Wat is bamboezout?

5 elementen van de Chinese wijsheidBamboezout als symbool van vuur in de 5 elementen

Branden geeft het ontstaan van nieuw leven aan.
Fleur de sel krijgt meer energie en andere positieve eigenschappen door het 1 tot 9 x te branden in bamboe. Bamboezout krijgt haar belangrijkste eigenschappen dus door het branden.

Branden of roosteren is de beste drager om iets dat slecht is, weer goed te maken.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

In het Verre Oosten staat vuur gelijk aan energie. Vuur kan veel kapot maken, maar vuur kan energie ook veranderen, verwijderen en vrijgeven. Vuur verandert de eigenschappen van zout.

Vuur is ook een wetenschappelijke methode om de kwaliteit van substanties, zoals zout, te verbeteren. Verhitting op hoge temperaturen verandert de eigenschappen van stoffen. Branden op vuur met hoge temperaturen, de manier waarop bamboezout gemaakt wordt, verwijdert ook zware metalen en andere stoffen die verdampen door de hitte.

Volgens oude Chinese wijsheid moet zout verhit worden

In de ‘Compendium of Materia Medica’ schrijft de grote Chinese medische wetenschapper Li Shi Zhen dat zout voor gebruik gebrand moet worden.

De rede waarom zout gebrand zou moeten worden?
Door het branden van zout worden de contaminaties verwijderd en de energie die het zout bevat geactiveerd. Zout wordt medicinaal zout als het 1 tot 9 maal gebrand is.