Dag chloor in leidingwater zegt bamboezout.

Om leidingwater zuiver te houden van allerlei bacteriën wordt meestal chloor toegevoegd. Dat lijkt ok maar is helemaal niet ok voor onze darmen. In ons maag darmkanaal zitten 1,5 kg bacteriën die we nodig hebben een goede spijsvertering en onze weerstand. Chloor in leidingwater zal ook onze essentiële bacteriën doden.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Chloor in leidingwater zal ook onze essentiële bacteriën doden.

Chloor in leidingwater zal ook onze essentiële bacteriën doden.

Daarenboven kan chloor in leidingwater een reactie aangaan met organische stoffen in het water en de leidingen. Hierdoor kan de kankerverwekkende stof ‘trihalomethaan’ ontstaan. In onze lichaamscellen breekt trihalomethaan zeer traag af en wordt opgeslagen in onze vet cellen. Waar het zich kan accumuleren en ons DNA schade aanricht en onze immuniteit verminderd. Soep eten of thee drinken doe je best zonder kraantjeswater met chloor te gebruiken. 2de grote nadeel van chloor is hypochloriet.

Soep eten of thee drinken is gezond maar minder gezond met kraantjeswater.
Bamboezout helpt!

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Hetgeen een ontsteker is van vrije radicalen. Een van de grote nadelen is hypochloriet de vet cellen in ons lichaam kan scheiden van vitamine E bijvoorbeeld. Waardoor acne, eczema, psoriasis op de loer liggen of er het gevolg van kunnen zijn. Ook gesplitst of dof haar kunnen het gevolg zijn van leidingwater met chloor omdat hypochloriet de natuurlijke componenten van het haar afbreekt. Hypochloriet is zeer onstabiel, lokt veel oxidatie uit, oppassen geblazen. Hypochlorieten worden ook gebruikt als bleekmiddel. Vetzuren (bvb plantaardige olie) en hypochloriet zijn vijanden van elkaar. Je bent gewaarschuwd.

Bamboezout geeft elektronen af aan hypochloriet in leidingwater en splitst hypochloriet op in chloor ionen en water. Zeezout of zout kunnen dat niet.

Testen met bamboezout, handgeschept zeezout en geraffineerd zeezout tonen duidelijk aan dat alleen bamboezout de reducerende kracht heeft om hypochloriet in leidingwater volledig te verwijderen. (5)

Het mogen duidelijk zijn dat alle zout soorten niet gelijk aan één noemer zout. Zo zijn ook niet alle blondjes gelijk aan elkaar. Bamboezout, handgeschept zeezout en geraffineerd zeezout vallen allen onder de noemer zout. Maar het proces waarmee bamboezout gecreëerd wordt ,doet andere chemische reacties in ons lichaam ontstaan. Bamboezout is veel bioactiever hetgeen onze gezondheid ten goede komt.

Voeg bamboe zout toe aan je thee dat doet wonderen voor je gezondheid.

Bamboezout in je thee doet wonderen.

Tip : soep eten of thee drinken?
Het toevoegen van een beetje 9 x gebrand bamboezout of een normale zoutportie van 2 x gebrand bamboezout in je kraantjewater doet wonderen met je gezondheid.

Bamboezout verbetert ook de kwaliteit van dranken en eten. Bamboezout kan de minder gezonde (oxiderende) drank of levensmiddelen, gezonder maken (reduceren) waardoor afvalstoffen en toxines gemakkelijker het lichaam kunnen verlaten. Gezond eten en gezond drinken, bamboezout helpt.

1 Gram (1/4de theelepel) van 9 x gebrand bamboezout in 250 à 350ml melk, sinaasappelsap, wortelsap of (junk) sportdrank (bvb gatorade)

ORP (mV-waarde)melksinaasappelsapwortelsapgatorade
Voor toevoeging+139 mV+80 mV+ 40 mV+ 233 mV
Na toevoeging-13 mV-29 mV– 85 mV+ 24 mV
2 maal gebrand bamboe zout. Voor betere sportprestaties.

2 maal gebrand bamboe zout.

Het is ook aangeraden om in flessenwater bamboezout toe te voegen.

0,5 gram per liter maakt je lichaam gelukkig. De ontgiftende kracht van water vergroot enorm in slechts enkele seconden tijd met een beetje bamboezout. Ook sterk aanbevolen bij thee, soep, en alle gerechten die veel water opnemen zoals rijst en spaghetti.

Bron 5 : Bamboo salt is science, Park Si-Woo, p 87-88