Wat zijn de 6 belangrijke functies van zout voor ons lichaam?

Bamboe gevuld met zeezout klaar voor de eerst branding.

Bamboe gevuld met zeezout.

 1. Bamboezout helpt bij de vertering van ons voedsel.
  Zout is natrium + chloride. Chloride is een bouwstof van maagzuur (hydrochloride), met een ph van 1 à 3 en is nodig om voedsel op te breken in zeer kleine deeltjes nodig voor een vlotte vertering.
 2. Bamboezout voorkomt dat ongewenste bacteriën en virussen zich kunnen vermenigvuldigen en helpt hierdoor ziekten voorkomen.
  Bamboe zout steriliseert als geen ander zout. Bamboezout strooien op salades, groenten etc. helpt de groei van virussen en bacteriën voorkomen.
 3. Bamboezout helpt bij allerlei lichaamsfuncties. Zorgt voor vitaliteit.
  Bamboezout helpt afval verwijderen uit de cellen en bevordert het metabolisme om verse nutriënten naar de cellen te brengen en speelt een grote rol om cellen het herstellen.
 4. Bamboezout bevat een goede bron aan spoorelementen en mineralen.
  Alle kleintjes helpen. Spoorelementen heb je in heel kleine hoeveelheden nodig en Bamboezout helpt dit te bereiken.
 5. Bamboezout helpt op een gezonde manier om de lichaamsvochten met 0,9% zoutoplossing te behouden.
  De mens bestaat uit ongeveer 60 à 70% lichaamsvocht (water). De belangrijkste positief ionen in het extra cellulaire vocht (vocht buiten de cellen) zijn natrium ionen en chloride ionen, allebei aanwezig in bamboezout. Samen met kalium en fosfor van het intracellulaire vocht (in de cellen) spelen zij een goede wisselwerking uit waar impulsen van de zenuwen en voedingstoffen en afvalstoffen gestroomlijnd verlopen.
 6. Bamboezout helpt te ontgiften.
  De spoorelementen van Bamboezout maken het mogelijk om ontgiftingsenzymen aan het werk te krijgen. Tafelzout kan dit niet door gebrek aan spoorelementen.

“Nadat vele jaren zout als slecht werd nagekakeld door artsen en media, wordt het hoog tijd om zout als voedingssupplement te waarderen en erkennen..”
Dr. Batmanghelidj, M.D. , Iranese schrijver, zijn bestseller ‘your body many cries for water’ Water als medicijn en voor de behandeling van de meeste pijnen

verschillende malen gebrand bamboe zout als voedingssupplement

Verschillende malen gebrand bamboe zout.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Bamboe zout is niet gewoon natrium chloride.

Bamboezout bevat veel meer magnesium en kalium dan in keltisch zeezout. Natrium chloride is tafelzout. Een geraffineerd product uit de zee of uit zoutmijnen. Bamboezout is anders. Bamboezout komt van zeezout gekristalliseerd en gerevitaliseerd in zoutpannen door de zon. Zeezout afkomstig van de gele zee ten westen van Korea. Het bevat 2,5 keer meer magnesium (1), 3,6 keer meer kalium (1) en 1,5 keer meer calcium (1) dan Keltisch zeezout (Guerande zout).

Zout is belangrijk om zuurstof naar onze cellen te transporteren. Zonder zout (natrium) kunnen geen zenuwimpulsen worden overgebracht en kunnen we geen gebruik maken van onze spieren, inclusief de hartspier. Zonder zout (chloride gedeelte) kunnen we geen maagsappen produceren waardoor we moeilijk vetten kunnen verteren. Zout is nodig voor een goede vertering en metabolische functies in ons lichaam.

Verschillende types bamboezout voor de 6 belangrijkste functies van zout voor je lichaam.

Verschillende types bamboezout.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

1. Bamboo salt is science, p25, Park, Si-woo