Hoe meer bamboezout gebrand wordt, hoe meer zwavel bamboezout bevat. En zwavel stinkt maar is prima voor je gezondheid. Hoe vaker het gebrand wordt, hoe meer sappen, mineralen en spoorelementen opgenomen worden uit de bamboe.

Langs de binnenkant van de bamboekokers zit van nature een vel. Dit vel is zeer rijk aan zwavel.

Het vel van de bamboe is rijk aan zwavel.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Langs de binnenkant van de bamboekokers zit van nature een vel. Dit vel is zeer rijk aan zwavel. Hoe meer bamboezout gebrand wordt, hoe meer de kracht en de geur van zwavel in het bamboezout aanwezig is. De geur die hierdoor ontstaat kan je vergelijken met de geur van rotte eieren of lava. In eerste instantie wordt deze geur vaak als onaangenaam ervaren. Veel mensen houden niet van de geur van zwavel. Toch is zwavel hard nodig voor onze gezondheid.

De functie van zwavel is zo gigantisch breed.

Voor de mens is zwavel een essentieel onmisbaar mineraal. Het komt voor in mosselen, eieren, sardines, knoflook, spinazie, prei, noten, spruiten en kool. Reeds eeuwen geleden werd zwavel therapeutisch toegepast voor zijn heilzame werking. En vandaag is dat nog steeds zo. 9 maal gebrand bamboezout is rijk aan zwavel.

Zwavel om de biologische appels te beschermen.

Zwavel wordt gebruikt om biologische gewassen te beschermen.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Wespen houden niet van zwavel. In de biologische landbouw gebruikt men dan ook vaak zwavel om de gewassen te beschermen.

Een zwavel tekorten bij planten uit zich soms door lichtgroene en gele kleur van de jongste bladeren.
Een te kort aan zwavel bij dieren zoals varkens en pluimvee uit zich in slechtere groei en lage melkproductie. Mensen hebben bij een tekort soms last van waterige ogen.

Zwavel is oorspronkelijk geel van kleur, maar bij verbranding wordt de kleur violet / paars.Hoe paarser bamboezout eruitziet, des te vaker is is het gebrand en hoe meer zwavel erin zit.

1 maal of 2 maal gebrand bamboezout heeft geen zwavelgeur en is zacht van smaak.
9 maal gebrand bamboezout heeft een sterke zwavel geur. Het is even wennen aan de smaak en geur, maar het is zo goed voor je lichaam dat het snel went.

9 maal gebrand bamboezout zit vol zwavel. Zwavel is een wondermiddel voor je gezondheid!

Bamboezout zit vol zwavel. Zwavel is een wondermiddel.

Negen voordelen van zwavel voor je gezondheid.

Wat kan bamboezout betekenen bij reuma, pijnlijke gewrichten, artritis, collageen, keratine, suikerziekten?

 1. Zwavelrijke waterbronnen worden reeds eeuwen tegen pijnklachten bij reuma, artritis, jicht en zenuwontsteking gebruikt.
  Zwavel helpt je botten en gewrichten pijn en ontstekingsvrij te houden.
 2. Vaak wordt zwavel de drijvende kracht genoemd voor energie naar de cellen.
  Zo speelt zwavel een rol in de stofwisseling voor een betere insulinegevoeligheid. Voor meer energie door betere opname van voedingstoffen en betere ontgifting van de cellen.
 3. Sommige essentiële eiwitten zijn afhankelijk van zwavel.
  Zwavel is nodig voor de aanmaak van keratine, een eiwit dat nodig is voor een mooie huid, voor mooie en sterke nagels en haar. Ter info : menthionine en cysteïne zijn zwavelhoudende eiwitten (aminozuren).
 4. Zwavel is nodig voor structurele moleculen zoals collageen.
  Het belangrijkste mineraal van het collageen eiwit is zwavel. Collageen is nodig voor ons bindweefsel (bijvoorbeeld strakke huid (tegen rimpeltjes)) en kraakbeen. Collageen doet alleen zijn werk indien voldoende zwavel aanwezig is.
 5. Zwavel is nodig voor gezond bloed en hormonen.
  Het onderdrukt levertumoren en helpt leververvetting te voorkomen.
 6. Zwavel speelt daarboven een heel belangrijke rol bij ontgifting.
  Bij sulfatering (sulfaatconjugatie) die plaats vindt in de lever en darmen. Zonder zwavel geen goed ontgiften door de lever. Door zwavel kan de lever zijn werk doen, toxische stoffen helpen verwijderen.
 7. Omgevormd tot MSM is zwavel hulpzaam bij gewrichtsklachten en allergieën.
  Het verbetert de opname van vitaminen zoals B1 en B8.
 8. Zwavel tekorten kunnen leiden tot verlies van flexibiliteit, spataders, maag en darm problemen, droge gebarsten huid en meer rimpels.
 9. Verstoring van het zwavelmetabolisme (sulfatie) door bijvoorbeeld zwaveltekorten kan leiden tot verhoogde doorlaatbaarheid van de darmen waardoor meer neurologische en allergische klachten tot gevolg. Zelfs autisme. Zo helpt zwavel bij alzheimer om aluminium ophopingen tegen te gaan.