Het hart kan geen kanker krijgen door de grotere aanwezigheid van zout.

Dr Michael Alderman, voorzitter van de epidemische afdeling van de Albert Einstein School voor Geneeskunde in de Bronx, New York, heeft hier duidelijk een  mening over:

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

“Tekort aan zout, verhoogt de mogelijkheid van plotseling overlijden.”

In zijn publicatie in de Lancet in 1970 waarin hij zijn studie publiceerde met 11.346 Amerikanen concludeerde hij dat 1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.

1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.

1 gram verhoging van zoutopname de kans op hartfalen met 10% doet dalen.

Het volgen van een laag zout dieet doet meer kwaad dan goed. Hij kwam ook tot de ontdekking dat minder zout eten, de bloedvaten doet samentrekken en een hormoon activeert die het risico op hartaanval verhoogd. 1

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

In 2006 publiceerde The American Journal of Medicine dat :
“de kans op overlijden met 28% stijgt en de kans om te overlijden aan hart en vaatziekten met 37% als we te weinig zout zouden eten. (Minder dan 6 gram zout per dag)”

Als dit nog niet genoeg is concludeerde een grote studie met 207.729 mensen tussen de 25-75 jaar oud dat er een verband bestond tussen minder zout eten en een groter risico op overlijden. 2 Zij die het minste zout aten (1,7g à 2 ,64g) hadden het grootste risico op sterfte in het algemeen en op hartfalen in het bijzonder. Zij die het meeste zout aten (7,89 à 11,52g) hadden het laagste risico of sterfte en hartfalen in het bijzonder.

Het hart is het orgaan met het hoogste gehalte aan zout van alle organen. Dit om optimaal te voldoen aan zenuwimpulsen en spiercontracties. Het hart heeft meer zout nodig dan andere organen.
Heb jij je al eens afgevraagd waarom het hart geen kanker kan krijgen ? Volgens de Koreaan Park, Si-Woo is dit door de grotere aanwezigheid van zout in het hart. Bamboezout en zeewieren zijn een ideaal supplement om je zout en spoorelementen aan te vullen3.

  1. publicatie in de Lancet 1998.
  2. Bron : US National Health and Nutrtion Examination Survey 1998.
  3. Bamboo Salt is science, Si-woo, p 34