Il-hoon Kim grondlegger van bamboezout

Il-hoon Kim bedenker van bamboezout.

Bamboezout wordt aanbevolen voor je algemene gezondheid maar ook bij chronische ziekten en voor ouderlingen.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Het proces om bamboezout te produceren is een proces om mineralen en zout te veranderen in bioactive substanties.

Het bamboe zout proces werd voor het eerste beschreven door Kim Il-hoon (1909- 1992). Zijn boek ‘The Universe and the God’s Medicine’ werd gepubliceerd in 1986. Kim Il-hoon adviseerde bamboezout voor je algemene gezondheid, aan ouderlingen en bij chronische ziekten. Vandaag genieten veel mensen van bamboezout en voelen zich er heel goed mee. Gezondheid in eigen handen nemen, dat doet wonderen.

Het echte Bamboe zout is afkomstig van handgeschept zeezout gewonnen in zoutpannen voor de West kust van Zuid-Korea uit de Gele Zee. Fleur de sel genaamd.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Dit geoogste fleur de sel wordt land inwaarts vervoerd om daar een groots bijna wonderbaarlijk proces te ondergaan.

Vooreerst zaagt men 3 jaar oude bamboe in kokers van 70 à 90 centimeter.
De bamboekoker is hol van binnen. Aan het uiteinde gaat men de kokers dichtsmeren met rode Koreaanse bergklei. Men vult de koker met het geoogste zeezout en dicht vervolgens de voorkant af met rode Koreaanse bergklei.

Men maakt een vuur aan van dennenhout en legt de gevulde bamboekokers op de gril boven het vuur. De bamboekokers verbranden tot assen en het geoogste zeezout wordt een harde massa. In dit gevecht met het vuur dringen een deel van de sappen, mineralen en spoorelementen van de bamboe en de rode Koreaanse bergklei in het geleidelijk verharde zeezout. Het verharde zeezout wordt in stukjes vermalen tot poeder of tot kristallen, afhankelijk wat men wilt bereiken. Men herhaalt dit proces tot 8 keer.

9 x gebrand bamboe zout: het magische getal in Korea.

Het meest magische bamboe zout ontstaat bij 9 maal gebrand. Dan steekt men de afgedichte bamboekokers in een ijzeren vat. Men voegt aan het dennenhout harsen toe waardoor het vuur een hogere temperatuur bereikt van 1300°C. De bamboe verbrandt en het zout wordt een soort lava. Vloeibaar bamboezout. Dit vloeibaar bamboezout laat men afkoelen en wordt een harde steen. Waarna het tot kristallen van grof tot heel grof bamboezout vermalen wordt.

Welke soorten bamboezout zijn er?

1 maal gebrand bamboezout voor voorkomen en herstellen van huidproblemen zoals psoriasis.

1 maal gebrand bamboezout.

Bamboezout kan 1 tot 9 maal gebrand worden. Voor de Koreanen, waar bamboezout vandaan komt, hebben getallen een grote betekenis.

 • Eén duidt op oorsprong, onafhankelijkheid en ook op voortvarendheid. Het beginpunt, starten met je gezondheid.
 • Twee duidt op dualiteit, op polariteit van yin en yang, aanvullende krachten, op vereniging. Evenwicht zoeken voor je gezondheid.
 • Negen, als de hoogste enkele cijfer in het decimale talstelsel, symboliseert ‘volledigheid’ in het bahaigeloof. Het symboliseert ook geboorte, menselijke volmaaktheid, einde en begin van een nieuwe activiteit. Het is het meest heilige getal in Korea. Het is volledig gezondheid bereiken.
2 maal gebrand bamboezout. Voor betere sportprestaties.

2 maal gebrand bamboe zout.

1 maal en 2 maal gebrand bamboe zout is ideaal voor gebruik in de keuken. Er is geen zwavelgeur aanwezig. 1 maal gebrand bamboezout is meestal verkrijgbaar in poedervorm en 2 maal gebrand bamboezout in fijne kristalvorm.

9 maal gebrand grof bamboe zout. Recept voor eenvoudige, natuurlijke en effectieve zoutoplossing bij verstopte neus.

9 maal gebrand grof bamboe zout.

9 maal gebrand bamboezout is medicinaal. Het heeft een erg sterke zwavelgeur. Het is even wennen aan de geur en smaak, maar na een aantal keer bent je verslaafd. 9 maal gebrand bamboezout is verkrijgbaar in grove en zeer grove kristalstructuur.

9 maal gebrand extra grof bamboe zout.

9 maal gebrand extra grof bamboe zout.

Bamboe zout als bio actieve substantie.

8 bio actieve voordelen van bamboe zout:

 1. De meeste zware metalen zijn verdampt uit het handgeschept zout door het proces van 1 tot 9 branden op hoge temperaturen door te stoken met naaldbomen en wax van naaldbomen.
 2. Sterk alkalisch zout.
 3. De spoorelementen en mineralen zijn bio actief geworden door het bamboe proces.
 4. Bamboezout bevat spoorelementen van bamboe, bergklei en waxen.
 5. Sterke antioxidanen booster! Door zijn reductiekracht activeert bamboezout antioxidanten.
 6. Bamboe zout is zout waarvan je weinig of geen dorst krijgt. Dit komt door zijn lage conductiviteit, die 1/10de is van gewoon zout.
 7. Bamboezout versterkt je immuniteit. Je lichaamsvocht heeft bio actief zout nodig om beter virussen en bacteriën te lijf te gaan.
 8. Bamboe zout versterkt de actie van neurotransmitters waardoor de hersenen beter functioneren.