Eet goed, blijf fit, leef lang en sterf snel

Eet goed, blijf fit, leef lang en sterf snel

We geven veel meer uit aan ziektezorg dan aan onze voeding.
We leven langer maar zijn niet langer gezond. Vroeger hadden we een grote baby- en kindersterfte waardoor het lijkt dat we nu langer leven. Deels is dat zo. We voeren ook minder oorlogen en gaan daardoor minder vroegtijdig dood. Babysterfte, kindersterfte en oorlogen haalden voorheen onze gemiddelde leeftijd naar omlaag. Maar we geven veel meer uit aan gezondheidszorg dan aan (gezonde) voeding. Bijvoorbeeld de Amerikaan geeft gemiddeld per jaar $ 8 300 uit aan gezondheidszorg en slechts $2 200 aan voeding. Europeanen slikken als we ouder worden 7 tot 10 medicijnen per dag. De periode van veroudering is aanzienlijk langer geworden en de zorgkosten zijn dat ook. Onze slechte voedingsgewoonte, slechte levensstijl en ons geloof in pilletjes (medicijnen) zijn grotendeels verantwoordelijk voor een onzichtbare en sluipende schade.

De 6 voorbeelden van verstoorders van onze gezondheid ?

Antibiotica, ontstekingsremmers, maagzuurremmers, kunstmatige zoetstoffen, hormoonverstorende stoffen, en biociden zoals Roundup.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

 1. Antibiotica als verstoorder van onze gezondheid
  We vergeten te vaak de massa antibiotica die gebruikt wordt in de vee industrie. Kippen, varkens en runderen worden volgespoten met antibiotica en arsenicum. Waardoor grote vleeseters veel te veel antibiotica en arsenicum ongewenst binnen krijgen. Antibiotica houden ons soms in leven maar ze doden ook ons leven. Antibiotica doodt ongewenst de meeste bacteriën in je darmen. Het kan tot 2 jaar duren vooraleer je darmen van een antibioticakuur hersteld zijn. Daarbij vergeten we dat in je darmen onze weerstand opgebouwd wordt door 600 verschillende bacteriën met een gezamenlijk gewicht van 2 kg. Veel vlees eten en antibiotica kuren zijn nefast voor je darmflora en je gezondheid. Grijp bij blaasontsteking en urineweginfecties niet te snel naar antibiotica. Geloof die dagen in granberriesap puur en ongezoet 1 liter per dag.
  Beter : gebruik immuno kruiden die je weerstand herstellen en verdedigen. Anti-biotica is dan bijna nooit nodig.
 2. Maagzuurremmers als verstoorder van onze gezondheid
  Protonpompremmers of maagzuurremmers dienen koste wat kost vermeden te worden. Maagzuur doodt bacteriën. Essentieel voor onze weerstand. En onderzoek toont aan maagzuurremmers de kans op dementie verhogen en met nierinsufficiëntie in verband gebracht worden. Maagzuurremmers zijn ook mede verantwoordelijk voor lekkende dunne darm. Door maagzuurremmers krijgen we nieuwe bacteriën in onze darmen die normaal zouden doodgaan in een zuurmilieu van de maag. En omdat er door maagzuurremmers té weinig zuren in de maag gevormd worden, vind er geen volledige vertering en opname van eiwitten plaats. Eiwit te korten en spierafbraak treedt op. Maar ook broze nagels en slappe huid.
  Beter: Water drinken met bicarbonaten zoals Pineo zijn een veel betere oplossing dan maagzuurremmers te gebruiken.
 3. Kunstmatige zoetstoffen als verstoorders van onze gezondheid
  Sucralose, sacharine, aspartaam en alle chemische zoetstoffen (zoet smakende chemicaliën noem ik ze liever) veranderen drastisch de holobioom.
  Holobioom zijn de microben in je darmen, op je huid en zelfs deze rondom je lichaam. En zonder deze microben kunnen we niet overleven. Holobioom leeft in symbiose met ons lichaam en geest. Alleen samen met hen kunnen we overleven. Chemische zoetstoffen zijn ook hormoonverstoorders en ontregelen onze inwendige klok.
  Beter: Gebruik liever kokosbloesemsuiker zoals Gula Java met zijn lage glycermische index (ook geschikt voor diabetes) of gebruik het steviablad al dan niet vermalen. Gebruik geen steviaglycosiden het chemische isolaat van stevia om te zoeten.
 4. Hormoonverstorende stoffen zijn rovers van gezondheid
  Oestrogeenachtige stoffen zoals in plastics, parfum, conserveringsmiddelen, cosmetica, DDE bezattende inkten zoals kassabons maar ook PCB’s, DDT. De gevolgen van vele van deze oestrogeenachtige stoffen komen pas later waaronder prostaatproblemen, schildklierproblemen, kankers, problemen met de voortplanting bij vooral mannen maar ook vrouwen, diabetes en obesitas.Geraffineerde supermarktolie met het conserveermiddel DHT dienen we te mijden als de pest. DHT wordt ook gebruikt in niet biologische volkoren melen om de omega’s in de zemelen en de kiem niet ranzig te laten worden. Nobel doel maar nefast voor je hormoonbalans.
  BPA in plastic flessen, zakken, verpakking, blikken, metalen deksels en bijtringen voor baby’s. Maar ook parabenen in allerlei cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten.

  Triclosan
  en chemische stof met antibacteriële werking gebruikt in ziekenhuizen, maar ook in zeep, handzeep, deodorants, tandpasta en vele verzorgingsproducten is een sterke hormoonontregelaar. Triclosan doodt ook gewenste bacteriën op handen, mond, huid en darmen. Triclosan is een ontwrichter van je holobioom.DCHP, DEHP, DNOPO en BPS zijn ftalaten. Ftalaten zijn stoffen om plastic zacht te maken. Om plastic minder broos te maken. We krijgen ze onrechtstreeks in grote mate binnen via onze voeding. Onderzoek wees uit dat granen, rundsvlees, varkensvlees, kip en melkproducten de grootste bronnen zijn van ftalaten. Ze worden opgeslagen in het vet van dieren die ermee in contact komen. Arsenicum in kip als antibiotica is een hormoonverstoorder avant la lettre. En hoe meer kip je eet hoe meer je hormonen verstoord worden en hoe meer kanker op de loer ligt. Zwangere vrouwen die door kip eten blootgesteld worden aan arsenicum hebben later meer kans op kinderen met aandachtsproblemen en jongetjes met kleinere penissen.
  Beter : drink uitsluitend uit flessen,vermijd plastic waar mogelijk en eet biologisch zeker vetrijke producten zoals kaas en olie..
 5. Roundup en biociden als gezondheidsrovers
  Onkruidverdelgers, insecticiden en pesticiden zijn biociden. Biociden zijn stoffen bedoeld om te doden. De onbedoelde maar logische gevolgen liegen er niet om. We krijgen een cocktail van dodende stoffen in ons. Door deze voeding aan te raken, te consumeren maar ook door het vlees van de dieren die biociden krijgen via hun voeding op te eten. Zoals Roundup van Monsanto (Bayer!) en producten van Down Chemical. Op onze groenten en fruit maar nog veel meer in het vlees en melk van dieren die ze in hun korte leven geaccumuleerd hebben in hun lichaam. Het glyfosaat (bijvoorbeeld in Roundup) blijft zitten in de granen, bonen, noten, groenten en fruit die wij en dieren opeten. In onze darmen is roundup of glyfosaat nefast voor onze darmflora en dus voor onze weerstand en gezondheid. Zo is glyfosaat in 2013 verantwoordelijk geacht voor de dood van duizenden landbouwarbeiders die stierven aan chronische nierinsufficiëntie. Europa twijfelt nog onder druk van Bayer en Dow Chemical. Leverfalen, onvruchtbaarheid, allergieën en geboorteafwijkingen.
  Beter : Weg met biociden, lang leve de biologische landbouw. De landbouw zoals die vroeger was.
 6. Ontstekingsremmers en pijnstillers
  Alle medicijnen voor ontstekingen af te remmen en pijn te stillen zijn nefast voor onze spijsvertering. Ze zijn schadelijk voor de slijmlaag van de dunne en dikke darm.
  Doordat ze de slijmlaag beschadigingen van onze darmen krijgen ongewenste stoffen zoals lectines en minder gewenste bacteriën, virussen, eiwitten en andere little pieces of shit (lps) de kans om via ons bloedbaan en lymfesysteem schade aan te richten. Gebruik ze niet. Ze doen meer schade dan goed.
  Beter: ontstekingsremmende kruiden en gezonde voeding.