De rol van rauw bergwater voor lichaam en geest

Alle leven is volledig afhankelijk van water. Water leeft en doet leven. Zonder water is er geen leven. Sinds het begin van de beschaving hebben mensen zich gevestigd in de buurt van water. Alle leven op aarde heeft iedere dag water nodig: om te drinken, om te koken, om te wassen, in de landbouw, in de industrie, als transportmiddel, bij godsdienstige en rituele handelingen.

olifant giet water over zijn lichaam

Hoe zou het leven eruit zien zonder de reinigende eigenschappen van gezond water?

We zouden onze handen niet meer kunnen wassen, onze tanden niet meer kunnen poetsen, een douche of bad nemen zou stoppen; Da afwas doen moeten we vergeten. We beschouwen water, gezond water als té vanzelfsprekend.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Gezond water is nodig voor ons lichaam te zuiveren.

Water neemt afvalstoffen mee. Deze sturing gebeurd door de hypofyse (deel van de hersenen). De hypofyse stuurt afvalstoffen met de hulp van water via de nieren naar de darmen en de blaas om zo het lichaam te verlaten. Een goede vochtbalans zorgt ervoor dat onze hersenen signalen beter kunnen doorgeven aan de spieren. Merk je wel eens dat je na een poosje hardlopen moeite hebt om een stoepje op te komen of struikelt over kleine obstakels? Dat heeft te maken met vochttekort. Als je tijdens het sporten goed blijft drinken, kun je beter bewegen en daardoor beter presteren. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een te kort aan vocht. Onze hersenen bestaan voor negentig procent uit vocht.

man drinkt water na inspanning

Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een te kort aan vocht.

Het is een teken van je lichaam dat het ernstig aan het uitdrogen is. Wist je dat je lichaam 24 tot 48 uur nodig heeft om hiervan te herstellen? De effecten van uitdroging werken dus veel langer door dan je denkt.Het is een teken van je lichaam dat het ernstig aan het uitdrogen is. Wist je dat je lichaam 24 tot 48 uur nodig heeft om hiervan te herstellen? De effecten van uitdroging werken dus veel langer door dan je denkt.