Ik raad je aan geen water of andere dranken meer te drinken uit plastic flessen. Waarom? Dat is niet alleen beter voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van onze aarde, de natuur, de dieren. Plastic flessen worden gerecycleerd, maar een gerecycleerde plastic fles zal geen fles meer worden. Het plastic wordt namelijk minderwaardig. Het komt in een cyclus waarbij de enige uitweg dumping of verbranding zal zijn.

Plastic flessen zijn niet hygiënisch

Kies voor glazen herbruikbare drinkflessen/waterflessen. Plastic flessen zijn niet hygiënisch. Niet alleen geven ze stoffen af die we in ons lichaam en in onze natuur niet willen, maar hoe ouder het plastic is hoe poreuzer het wordt. Je plastic fles kan na enkele keren hervullen en gebruiken schimmels bevatten die je niet ziet. Hoe ouder het plastic hoe viezer deze wordt. Daarnaast is er ook meer migratie van de fles naar de inhoud. Het is niet goed voor je gezondheid.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Waarom je voor je directe gezondheid beter niet uit plastic flessen kunt drinken?

Een plastic fles wordt eigenlijk nooit helemaal schoon. Het risico van schimmels en microben ligt dus op de loer. Daarnaast komen er minuscuul kleine plastic deeltjes van de fles via het water in je lichaam terecht. Deze heten ook wel monomeren enontregelen je hormoonbalans.

Plastic flessen zijn eigenlijk erg breekbaar. Om dit tegen te gaan worden er allerlei weekmakers (ftalaten) aan het plastic toegevoegd. Dit zorgt voor veerkracht en elasticiteit. Helaas lekken deze toxische stoffen in het drinkwater. Hoewel de wetgeving hieromheen steeds strenger wordt, is het slim zelf de controle te houden. In plaats van water te drinken wat uit plastic flessen komt, zorg je er beter voor dat je hervulbare glazen flessen gebruikt.