Een ode aan Park Si-woo, schrijver van het meesterlijke boek ‘bamboo salt is science’.

Schrijver van Bamboo salt is science Park, Si-woo

Schrijver Park, Si-woo

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Zout, mineralen en spoorelementen zijn essentieel voor de enzymen in ons lichaam.

De moderne mens heeft doorgaans een tekort aan mineralen en spoorelementen. Geschat wordt dat 1/3 van de totale wereldpopulatie leidt aan mentale en fysische gezondheidsproblemen door een tekort aan mineralen, spoorelementen en vitamines.
Mineralen en sporenelementen bestonden lang voordat koolhydraten, vetten en eiwitten ontstonden. Helaas voegt de moderne landbouw alleen maar stikstof, fosfor en kalium aan de grond toe. Door deze intensieve manier van landbouw raken onze granen, planten, (peul)vruchten en dieren ondervoed aan de 81 mineralen en worden ze overladen met toxische chemicaliën.

Bamboezout is ongeraffineerd zeezout dat door een natuurlijk proces verrijkt wordt met de mineralen uit bamboe. Dit maakt Bamboe zout de ideale hofleverancier van alkalisch zout en zijn spoorelementen.

Bamboe gevuld met ongeraffineerd zeezout.

Bamboe gevuld met ongeraffineerd zeezout.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

De rijkste bronnen van mineralen en spoorelementen zijn:
• zeewieren (algen),
• bamboezout,
• ongeraffineerd zeezout en
• wilde kruiden.

Nobelprijswinnaar en hartspecialist Dr. Alexis Carrel stelde reeds in 1912 dat:
“De grond, de terroir, is het begin van alle leven op aarde. Onze Gezondheid hangt volledig af van de vruchtbaarheid van de aarde.“

Met ander woorden: Onze gezondheid hangt af van de (nog) aanwezige mineralen in de aarde. De aarde ligt aan de basis voor de groenten, planten, kruiden, (peul)vruchten en (eventueel) dieren die wij eten.

Aarde Onze gezondheid hangt af van de (nog) aanwezige mineralen in de aarde. De aarde ligt aan de basis voor de groenten, planten, kruiden, (peul)vruchten en (eventueel) dieren die wij eten.

Onze gezondheid hangt af van de (nog) aanwezige mineralen in de aarde.

Vitaminen, zoals vitamine D, kunnen hun werk niet doen zonder de hulp van de verschillende mineralen.

Helaas wordt onze voeding armer en armer aan mineralen en spoorelementen. Bamboezout helpt vitaminen hun werk te laten doen.

Wetenschapper Linus Pauling, grondlegger van de orthomoleculaire geneeskunde en de kwantumfysica stelde reeds in de jaren 1970-1980 :
“Mensen die leiden aan een slechte spijsvertering (indigestie), chronische vermoeidheid of slecht slapen zouden wel eens verzwakte cellen kunnen hebben als een gevolg van tekorten in mineralen, spoorelementen en vitaminen.”

Sterker nog, vitaminen kunnen hun werk niet doen zonder de hulp van de verschillende mineralen en spoorelementen waaraan onze voeding steeds armer wordt. Een uitdaging dus. Mineraal tekorten aanvullen door bijvoorbeeld zeewieren of bamboezout helpen het lichaam om moleculair beter te functioneren.

“Bij tekorten aan mineralen kunnen vitaminen hun werk niet doen. Bij te korten aan vitaminen kan het lichaam wel gedeeltelijk gebruik maken van mineralen.”

Wat zijn 5 belangrijke functies van mineralen en spoorelementen?

Zuur base evenwicht, SOD, vitamine E ….

 1. Mineralen en spoorelementen zijn belangrijke componenten van het lichaamsweefsel.
 2. Mineralen en spoorelementen activeren onze enzymen die onze cellen levend houden.
  SOD ( Super Oxide Dismutase Enzymen ) is een enzymatische activiteit die de schade van vrije radicalen afremt zelfs hersteld. SOD heeft zink, koper, mangaan nodig om haar werk te kunnen doen
 3. Mineralen en spoorelementen zorgen voor een zuur base evenwicht;
  Wordt alkalisch of sterft is een tittel van een boek. Bamboezout is sterk alkalisch en helpt je lichaam gezond te zijn.
 4. Mineralen en spoorelementen activeren vitaminen.
  Bijvoorbeeld gaat vitamine E oxidatie van vetten tegen. In ons lichaam kan vitamine E niet naar behoren fungeren, bij afwezigheid van bepaalde mineralen.
 5. Mineralen en spoorelementen zijn bouwstenen voor onze hormonen. Onbalans in de hormonen vinden vaak hun oorsprong door te weinig essentiële vetzuren en door een gebrek aan bepaalde spoorelementen, (mineralen)

“Onze gezondheid is meer afhankelijk van voldoende mineralen dan van vitaminen, calorieën, koolhydraten of eiwitten die we eten. Bamboe zout en vooral zeewieren zijn een de ideale bron van spoorelementen en mineralen”
Bart Maes, bio veggie man