4 manieren waarop gefermenteerde knoflook kanker minder kans geeft:

 1. Zwarte knoflook remt de groei van kankercellen af
 2. Zwarte knoflook gaat carcinogene cellen sneller helpen uitscheiden
 3. Zwarte knoflook beschermt het DNA van onze cellen
 4. Zwarte knoflook helpt de vorming van kankercellen voorkomen

Daarenboven is gefermenteerde knoflook ook sterk aangeraden bij chemotherapie en bestraling. Waardoor minder haaruitval, minder moeheid en sneller herstel te verwachten zijn. Kanker en gefermenteerde zwarte look zijn vijanden.

4 manieren waarop gefermenteerde knoflook kanker minder kans geeft

Maak zwarte look tot je vriend tegen kanker

Gefermenteerde knoflook is geen wondermiddel. Relativering is nodig. Maar voeding is één van de verschillende factoren om al dan niet kanker te krijgen. Zwarte knoflook kan kanker preventief helpen voorkomen en zelfs genezen. Zonder twijfel. Omdat kankerverwekkende stoffen tegenwoordig overal aanwezig zijn, denk aan vleeswaren, landbouwgif en industrie, cosmetica, wasmiddelen, verf, kunststoffen in kleding, leidingwater… is het een goed idee om zwarte look tot je vriend te maken.

Borstkanker helpen voorkomen en genezen met zwarte look.

Borstkanker, maagkanker en blaaskanker helpen voorkomen en genezen met zwarte look.

Op het eerste wereldcongres over knoflook stelde de arts R. Lin dat zijn onderzoeksresultaten erop wijzen dat ons lichaam met knoflook beter beschermd is tegen straling en milieuvervuiling, twee belangrijke oorzaken van kanker. Dagelijks een teentje knoflook of zwarte look helpt kanker buiten houden, zou je mogen zeggen.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Drie voorbeelden van kanker die baat hebben bij (zwarte) knoflook:

 1. maagkanker

  De biochemicus J. Liu en zijn team kwamen tot de conclusie dat look beduidend beter was dan vitamine C om nitrosaminevorming in de darmen tegen te houden. Nitrosamine is een kankerverwekkende stof. Dr Millner deed een soortgelijke conclusie. Look vermindert het nitrosamine gehalte in de darmen. Chinezen die regelmatig look aten hebben 60% minder kans op maagkanker. (aldus National Cancer Institute)
  .
 2. blaaskanker

  Knoflook extract bleek in een studie even goed te werken dan een medicijn tegen blaaskanker. De studie werd gepubliceerd in 2018 in Am.Journal Chin Med. 17 wetenschappers zetten er hun naam onder en ze vermeldden ook dat er geen bijwerkingen waren, hetgeen Criplatin (anti blaaskanker medicijn) wel heeft.

  Een andere studie bekeek de effecten van zwarte knoflook (aged garlic extract) en blaaskanker. 22 extracten van fruit en groenten werden vergeleken met deze van knoflook. Sommige extracten hadden weinig of geen invloed, maar bloemkool, rode druif, guave aardbeien extracten hadden een duidelijk beschermende invloed op blaaskanker bij ratten. Maar de absolute topper was knoflookextract. Blaaskankercellen konden nauwelijks overleven. Ook kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat vele andere kankercellen niet konden overleven. Alle extracten werden direct in het lichaam gespoten niet geconsumeerd via de spijsverteringskanaal. (21,11,201!, a novel therapeutic anticancer property of raw garlic extract via injection, Z. Li, W Le & Z Cui)
  .
 3. borstkanker

  Een recente studie bevestigt vorige studies die een positieve relatie aantoonden met knoflook en minder kans op borstkanker. Het ging hier om een 6 jarige studie onder 660 vrouwen, waarvan de helft borstkanker had. De onderzoekers van de Puerto Rico studie concludeerden dat dagelijks uien of knoflook eten het risico op borstkanker verkleint. De uitslagen waren spectaculair. Er bleek maar liefst 67% minder kans op borstkanker bij veelvuldig gebruiken van uien en knoflook. Knoflook bevat flavonoïden en organische zwavel; stoffen die anti kanker eigenschappen bezitten. Volgens de onderzoekers dienen we andere factoren zoals gezonde voeding, beweging en dergelijke ook in het achterhoofd houden. (Deze studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer.)