Hart en bloedvaten beschermd door gefermenteerde zwarte knoflook.
Hartinfarct, vaatziekten en atherosclerose krijgen minder kans met zwarte knoflook

Hartinfarct, vaatziekten en atherosclerose krijgen minder kans met zwarte knoflook

Meer dan 100 wetenschappelijke studies tonen aan dat gefermenteerde knoflook de beste bescherming biedt om hartinfarcten, vaatziekten en atherosclerose te voorkomen, af te remmen of om te keren.
We bespreken 4 topics :

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

 1. Gefermenteerde knoflook helpt kleverig bloed voorkomen
  Statines, aspirine en coumarines minder sterk als zwarte knoflook
  Zwarte knoflook is een echte bloedverdunner. Look bevat “adenosine”, een substantie die een remmende werking heeft op fibrine, een bloedstollingseiwit. Het kan het kleven van het bloed aan de vaatwand tot 50% voorkomen en het aan elkaar hechten van bloedplaatjes tot 25% verminderen. Het gevolg hiervan is dat er minder kans is op trombose en op atherosclerose.

  Gefermenteerde knoflook werk beter, breder en veiliger dan statines, aspirine en coumarines. Dit zijn chemische medicijnen met talrijke bijwerkingen.
  .
 2. Zwarte knoflook gaat oxidatie van de vaatwanden tegen
  Cholesterol zal zakken met gefermenteerde knoflook
  Van cholesterol hoeven we geen angst te hebben. Cholesterol, zelfs hoge cholesterolwaarden, is je vriend en nooit je vijand. Daar word je onterecht bang voor gemaakt.

  Cholesterol wordt voornamelijk aangemaakt door je lever om onder andere bloedvaten te beschermen en te herstellen. Gefermenteerde knoflook bevat eigenschappen en antioxidanten die de bloedvaten helpen beschermen tegen oxidanten. Zwarte knoflook helpt veroudering van de bloedvaten tegen te gaan. Zwarte knoflook bevat een stevige porties SAC (S-allylcysteïne) en SAMC (S-allylmercaptocysteïne). Talrijke studies bevestigen de beschermende werking van SAC en SAMC.
  .
 3. Hoge bloeddruk verlaagt met gefermenteerde knoflook (zwarte knoflook)
  Bloeddrukverlagende medicijnen minder sterk als zwarte knoflook
  Gefermenteerde of zwarte knoflook verlaagt hoge bloeddruk sterker dan gewone knoflook. Het doet dit even sterk als de meeste bloeddrukverlagende medicijnen.

  Het voordeel van zwarte knoflook tegenover bloeddrukverlagende middelen schuilt in de afwezigheid van de vele nevenwerkingen van bloeddrukverlagers. Dergelijke medicijnen doen bovendien niets aan de oorzaak van de hoge bloeddruk.

  Bloeddrukverlagende middelen dwingen het hart om trager te pompen of ze dwingen de bloedvaten om constant verder open te staan of dwingen ons lichaam om minder bloed te bevatten. Bloeddrukverlagers verbeteren de bloeduitslag, maar niet de oorzaak. Dit is schijn en gevaarlijk.

  Gefermenteerde knoflook gaat traag te werk en laat de natuur haar ding doen. Het verbetert de condities van hart en bloedvaten. Zwarte knoflook laat na een langere periode van 1 à 3 maanden een daling van de bloeddruk zien.
  .
 4. Zwarte knoflook zegt vaarwel tegen anti-stress-medicijnen
  Vaarwel valium. Leve zwarte knoflook. Van anti-stress-medicijnen word je slaperig en krijg je een gevoel van vermoeidheid. Emily Thacker, schrijfster van ‘Het Grote Lookboek’, stelt dat look bijna even sterk aan stressreductie doet als valium. Dit is positief bij hart- en vaatproblemen. In een test bleek bovendien dat na 3 weken gebruik van look, de testpersonen meer uithouding hadden en minder moe werden.