Afvallen? Kies geen vetarm dieet maar ga voor omega 3 en omega 6

Ga voor omega 3 en omega  wanneer je wilt afvallen. Sla een vetarm dieet afVetarme diëten in het algemeen en de bekommernis om vetarm te eten in het bijzonder zijn misschien wel goed bedoeld, maar ze zijn schadelijk voor ons lichaam. De FAO adviseert dat minstens 15% en maximum 35% van de calorieopname uit vet afkomstig moeten zijn (15). Vetoplosbare voedingsstoffen zoals alle carotenen waaronder bijvoorbeeld beta-caroteen in wortels, alfa-caroteen in rode paprika, luteïne in spinazie, zeaxanthine in maïs en lycopeen in tomaten worden slechts goed opgenomen als gezonde vetten aanwezig zijn. Dat geldt ook voor vetoplosbare vitaminen zoals vitamine A, D, E en K. Ook andere levensnoodzakelijke stoffen zoals co enzym Q10, liponzuur en carnitine hangen volledig af van de opname van vetten. Daarenboven verstoren tekorten aan gezonde vetten de hormoonbalans. (15)

Voor afvallen heb je omega 3 en omega 6 nodig, zeker geen vetarm dieet

In 1995 verscheen een artikel in het magazine van de Amerikaanse diëtistenvereniging waarin Allred aantoonde dat een overdreven fixatie op vetloos of vetarm eten (caloriearm) mede oorzaak is van het alarmerende overgewicht. Tekorten aan omega 3 en omega 6 vertragen het metabolisme. We gaan dus minder calorieën verbranden in rust. Daarom zijn voldoende omega 3 en omega 6 essentieel om sneller af te vallen of om slank te blijven. Dr. D. Horrobin stelt: ‘Dikke mensen zouden wel eens kunnen lijden aan omega 3 en omega 6 tekorten’ (16). Udo Erasmus bevestigt dat omega 3 en omega 6 de stofwisseling, de verbrandingssnelheid en de energieproductie verhogen (18). Waardoor we meer en sneller verbranden en meer energie hebben.
Omega 3 stimuleert prostaglandinen type 3, die helpen vocht uit de weefsels af te voeren. Overtollig gewicht is vaak te wijten aan het vasthouden van vocht (oedeem).

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »