Snel goede vetten toevoegen aan je dieet doe je met MCT olie. Het gebruik van MCT-olie kan een waardevolle toevoeging zijn op een ketogeen dieet. Het bevat makkelijk verteerbare vetzuren die snel kunnen worden getransporteerd naar de lever om vervolgens te worden omgezet in ketonen. Dit kan helpen om de bloedsuikerspiegel te reguleren en daarmee ook gewicht te verliezen.
Dit kan vervolgens positieve effecten op de symptomen van verschillende aandoeningen zoals diabetes, alzheimer, epilepsie en autisme.

De arts David Jenkins deed een onderzoek naar “ECO-Atkins” en evalueerde een koolhydraatarm dieet met veel vet dat uit veel plantaardige voedsel bestond. Zijn onderzoek was een korte termijnonderzoek (4 weken) dat verbetering in gewicht, cholesterol en bloedglucose liet zien.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Dr. Valter Longo’s deed een kleine klinische proef. 5 dagen calorie beperkte, op planten gebaseerde keto dieet/ Het lijkt personen met pre – diabetes te helpen. Gekeken werd naar, met verhoogde IGF-1, cholesterol, triglyceriden, nuchtere glucose, systemische ontsteking en systolische + diastolische bloeddruk. Wat deze biomarkers betreft, was 60% van de positieve effecten van deze veggie keto na 3 maanden nog steeds aanwezig.

Dr Atkins ontwikkelde het Atkins dieet dat de voorloper is van het keto dieet. Veel vet, weinig eiwitten en zo weinig mogelijk koolhydraten. Het hielp miljoen mensen vermageren.