Dave Scott (The Man) is voor vele de fitste atleet ooit. Dave liep op bananen, dadels, vijgen en water. Hij won 6 maal de Ironman van Hawaï en 2 keer deze van Japan. Telkens 180 km fietsen, 42 km hardlopen en 3,9 km zwemmen.

Cliff Young de nationale held van Australië. Op 61-jarige leeftijd liep hij in 5 dagen 875 km en verbrak zo met 2 dagen het wereldrecord tussen Sydney en Melbourne. Zijn geheim? Als vegetariër leefde hij op fruit, groenten en granen. Tijdens zijn 875 km duurloop waren dadels de redder in nood.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Jay Helgerson, was de eerste atleet die 52 marathons in 52 weken liep. Allemaal binnen de 3 uur. Allemaal met de hulp van dadels.

Dadels zijn voor sporters perfect om je glycogeen voorraad op peil te houden

Dadels helpen hardlopers om tijdens het hardlopen langdurig koolhydraten af te geven en het glycogeen in het lichaam aan te vullen. Dadels helpen de elektrolyten zoals kalium die tijdens het hardlopen verloren zijn gegaan weer worden aangevuld. Dadelproducten helpen krampen na een hardlooptraining te voorkomen vanwege hun rijkdom aan kalium. Dadel producten bevatten bijna 2 meer kalium dan bananen.

Workout shake met dadels voor gezonde energie.
Dadels en dadelproducten lenen zich uitstekend voor workout shakes! Dadels bevatten veel superfood energie, nooit meer moe!

Twee gezonde ideeën met dadels voor je workout:

Maak een dadelshake van 50 gram dadelproducten (kies voor dadelsuiker, dadelpasta of dadelsiroop), een beetje kaneel, 100 ml water of plantaardige melk en ijsblokjes. Goed schudden en je hebt een shake vol gezonde energie.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Maak zelf een gezonde energie reep van dadels. Een dadelreep maak je door 75 gram dadelpasta te mixen met gedroogd fruit. Plaats dit mengsel in een bakje en laat het een paar uur opstijven in de ijskast.

Je glycogeen voorraad steeds aangevuld met dadelproducten

Dadelproducten zoals dadel suiker, siroop en pasta bevatten veel gezonde energie. Dadelsuiker bevat 383 kcal per 100 gram, dadelsiroop bevat 301 kcal per 100 gram en dadelspasta bevat 316 kcal per 100 gram. Dat is minder dan een donut (372 kcal), amandelen (609 kcal), volkoren beschuit (389 kcl), geroosterd brood (370 kcal), harde geitenkaas (400 kcal) of macadamia noten (733kcl).  Dat is meer dan vers fruit en verse groenten.

dadelproducten tegen vermoeidheid
Ben je regelmatig moe? Eet dan dadelproducten!

Ben je regelmatig moe?

Als je je regelmatig moe voelt eet dan dadelproducten zoals dadels, suiker, stroop en pasta. De ingrediënten van deze dadelproducten zijn hetzelfde (100% biologische dadels), dit maakt al deze producten even gezond.