Sel de Guérande, Keltisch zeezout en sel gris: dupe van andermans vervuiling

Lichtgrijs sel de guerande, keltisch zeezout, sel grisEr kan geen twijfel over bestaan dat de vervuiling aanwezig in de Noordelijke Atlantische Oceaan, de Loire en de Vilaine een invloed heeft op het Keltisch zeezout afkomstig van het Guérande bassin (welke immers van alle drie het water ‘ontvangt’). Wij zien hierbij de Loire als de grootste vervuiler.

De zoutpannen waar Keltisch zeezout gewonnen wordt, bestaan uit zeeklei, die grijs ziet. Klei heeft de eigenschap weinig water en weinig vervuiling door te laten. Zo wordt nucleair afval in België in kleilagen opgeslagen. Dat betekent dat de vervuiling zeer lang, tientallen of honderden jaren, in de toplaag van de zeeklei opstapelt. Dat is nu net de laag die in contact komt met het Keltisch zeezout.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Waarom informeren over de grijze kant van Keltisch zeezout?

Niet afbreken, wel informeren. Over visolie, transvetten, geraffineerde suikers, geraffineerde voeding en de plastic bedreiging.

U heeft recht op deze informatie. Zo kunt u zelf oordelen over het gebruik van Keltisch zeezout.

Anderzijds is Keltisch zeezout de dupe. Petroleummaatschappijen, nucleaire installaties, industriële en agrarische vervuiling vervuiling. Het wordt tijd dat we de vervuiler laten betalen. Zij kunnen winsten opstrijken en de gemeenschap betaald hun vervuiling. Met het bassin van Guérande, waar Keltisch zeezout gewonnen wordt, als gedupeerde.

Het vervolg: analyse van Keltisch zeezout (sel de Guérande en sel gris)

De problematiek ‘iemand anders vervuilt en een ander draagt de gevolgen’ toont aan hoe groot het gevaar is van bio-landbouw, door chemie en menselijke arrogantie.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »