Keltisch zeezout, Sel de Guérande of sel gris: zout is niet zout. Kies fleur de sel. Een gewaarschuwd man telt voor twee

Sel de Guerande ziet er anders uit als fleur de selWat is het verschil tussen sel de Guérande, Keltische zeezout en sel gris?

Misschien dat je denkt dat sel de Guérande, Keltisch zeezout en sel gris allemaal een ander zout zijn? Niets is minder waar, het is hetzelfde zout, afkomstig uit het Franse stadje Guérande in Bretagne.

Waarom ziet Keltisch zeezout (ofwel sel gris en sel de Guérande) grijs en niet wit zoals fleur de sel?

Zout ziet van nature wit. Sel de Guérande ziet grijs vanwege de kleilagen waarin het zout gewonnen wordt. Wat maakt deze kleilagen grijs? Zeeklei is vaak grijs vanwege de stoffen die erin aanwezig zijn.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Wanneer we fleur de sel oogsten, dan gebeurt dit aan de oppervlakte. Fleur de sel is stralend wit en bevat de energie van de zon. Keltisch zeezout wordt op de bodem gewonnen, de ondergrond bepaalt de grijze kleur (Keltisch zeezout bevat minuscule kleine klei-en zandrestjes).

Waar bevinden zich de zoutpannen van het Keltisch zeezout (sel gris en sel de Guérande)?

De zoutpannen van het Keltisch zeezout bevinden zich aan de kust van Bretagne, aan de Noordelijke Atlantische Oceaan en tussen de riviermondingen van de Loire en de Vilaine, bij het plaatsje Guérande.