Wat is Perilla omega 3? En hoe verzacht deze ontstekingen en pijn?

Perilla omega 3 verzacht ontstekingen en pijn

De Perilla plant

Perilla wordt reeds eeuwen gebruikt in de Traditioneel Chinese-, Ayurvedische-, Japanse- en Aziatische geneeskunde voor allerlei kwalen en kan à volonté gebruikt worden. Ze wordt geperst uit de zaden van de plant Perilla Frutescens en is afkomstig uit China, Birma, Japan en India. Perilla olie wordt daar ingeschakeld om verkoudheden, hoesten, longfunctie en ontstekingen te verbeteren (histamine, thromboxanen, 5-lipoxygenase en prostaglandinen).

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Perilla olie bevat iets meer alfa-linoleenzuur als lijnzaad/vlaszaadolie en is iets zachter van smaak. Perilla olie is tevens bijzonder rijk aan gezondheid ondersteunende fenolen zoals luteolin, quercetin, catechin, apigenin, etc….In Azië is over Perilla algemeen geweten dat haar botanische samenstelling meer allergie- en ontstekingswerende bestanddelen bevat dan lijnzaad.

Perilla omega 3 helpt bij ontstekingen en verzacht pijnen

Soms bevat de voeding té veel arachidonzuur en té weinig alfa linoleenzuur (omega 3), linolzuur of dihomo-gamma-linoleenzuur (omega 6), bijvoorbeeld bij mensen die veel vlees en zuivel eten of veel pinda’s* en weinig groenten. Dit veel te veel aan arachidonzuur en veel té weinig alfa-linoleenzuur, linolzuur of di-homogammalinoleenzuur, krijgen de ontstekingsremmende mogelijkheden van het lichaam weinig kans. De beste manier om PGE2 te verminderen is de consumptie van vlees en zuivel sterk te minderen en/of het metabolisme van arachidonzuur af te remmen. Als je de enzymatische processen van arachidonzuur kunt afremmen, dan worden er minder ontstekingsbevorderende leukotriënen en prostaglandinen aangemaakt

*Pinda’s, pindaspread of pindakaas of arachide-frituurolie bevatten zeer veel arachidezuur uit de omega 6 familie, een vetzuur met 20 koolstofatomen die ook kan gemetaboliseerd worden tot ontstekingsbevorderende eicosanoïden. Mensen die last hebben van ontstekingen en allergieën gebruiken liefst zo weinig mogelijk pinda en pindaproducten, en beperken vlees en zuivel.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »