Voordelen die ruimschoots wetenschappelijk onderbouwd zijn met talrijke studies!

 1. Azijnzuur heeft krachtige antimicrobiële eigenschappen. 
  Zowel tegen bacteriën als tegen virussen. Zo werkt azijnzuur effectief tegen E. coli darmbacteriën (Escherichia coli) als verschillende stammen van salmonella. Azijnzuur kan in de celwand van de bacterie geraken en ze doden. Hierdoor werd ook aangetoond dat azijnzuur antivirale eigenschappen heeft. Zo gebruiken zowel vroedvrouwen in Afrika als in Zuid-Amerika azijn om aanstaande moeders te beschermen tegen het papillomavirus (HPV). Azijn is voor zijn sterke antimicrobiële eigenschappen ook effectief om wonden te helpen genezen.
 2. Azijnzuur helpt tegen een te hoge bloedsuikerspiegel.
  Vermindert insuline resistentie. Azijnzuur heeft anti-glycemische eigenschappen. Met andere woorden: azijn kan glucose in het bloed verminderen. Verschillende wetenschappelijke testen werden uitgevoerd. Een significante verlaagde bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes en prédiabetes. Bloedsuikerspiegels verbeteren, alsook de insulinerespons. Dalingen van 30 tot 50% zijn gemeten. Veel onderzoek werd gedaan door arts en diëtiste Carol Johnston. Zij is professor en onderdirecteur van de School of Nutrition and Health Promotion in Arizona. Minder insuline productie door azijnzuur, betekent ook minder honger.
 3. Azijnzuur verbindingen helpen beschermen tegen hoge bloeddruk.
  Azijnzuur ontspant de aders en andere bloedvaten en maken ze minder nauw. Studies tonen aan dat renine en plasma aldosteron bij het gebruik van appelazijn vermindert. Beide waarden worden geassocieerd met bloedvatvernauwing.
 4. Azijnzuur als prebiotica.
  Azijnzuur en de andere organische zuren zorgen voor een betere darmflora en gezondere maagomgeving. De werking van deze zuren zijn te vergelijken met prebiotica. Voeding voor onze inwendige flora.
 5. Rauwe appelazijn verbetert ook de opname van voedingstoffen.
  Azijnzuur werkt zoals enzymen. Azijnzuur breekt gemakkelijke voedingstoffen af en worden beter opgenomen en verwerkt in het lichaam. Zeker mensen met weinig maagzuren (HCI) zoals vaak bij ouderen het geval is, hebben er baat bij.
 6. Helend voor de huid.
  Het is een sterk samentrekkend middel voor het verwijderen van dode huidcellen. Balancerend voor de Ph waarde van de huid. Helpt om de zogenaamde beschermende zuurmantel van de huid intact te houden. Reinigt perfect de huidporiën. Helpt huidontstekingen voorkomen en genezen.
 7. Azijnzuur heeft een anti-histamine effect.
  Helpend voor mensen met allergenen of astma.