Wie zich uitgeput en overspannen voelt en moeite heeft om zich te ontspannen, kan met adaptogenen aan de slag.? Dan zijn adaptogenen een goede oplossing.

Adaptogenen/Geneeskrachtige planten van de Botanico kruidenmix van Amanprana

Adaptogenen zijn geneeskrachtige planten en kruiden.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Wat zijn adaptogenen ?  Heb je symptomen van burn out, depressie, burn out of fibromyalgie ?

Adaptogenen zijn geselecteerde kruiden en planten, bekend uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, Cherokee geneeskunde, Ayurveda of westerse kruidengeneeskunde waarvan wetenschappelijk voldoende bewezen is dat ze ons stress niveau en overlevingsniveau kunnen verhogen.
Deze planten en kruiden groeien vaak in  stressvolle omstandigheden, zoals hoog in de bergen,  uitzonderlijk warm of koud weer, uitzonderlijk arme grond.

Door deze omstandigheden hebben adaptogenen zich in de loop van de evolutie zich moeten aanpassen om te overleven. Ze zijn stoffen gaan produceren om zich te beschermen. Het zijn deze stoffen die ons als mensen kunnen versterken om ons voortdurend aan te passen.

Wat doen adaptogenen ? Leef zonder stress, vermoeidheid, burn out, depressie en fibromyalgie

Adaptogenen zijn kruiden en planten met een lange geschiedenis van bewezen werkzaamheid en veiligheid om je hersencapaciteit en ons vermogen om onthouden en prikkels te verwerken te verbeteren. Ze versterken de mens en niet de ziekte. Adaptogenen versterken of verhogen onze aanpassingsvermogen en helpen daarmee onszelf in balans te houden.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Eenvoudig samengevat : adaptogenen zijn niet toxisch, produceren een niet specifieke verdediging tegenover stressgevoel en normaliseren lichaam en geest. Ze geven geest en lichaam adaptieve energie, met andere woorden verhogen het vermogen om je aan te passen. Veel adaptogenen versterken daarenboven hart, lever en  nieren en zijn antioxidanten tegen veroudering, gaan ontstekingen tegen en een weldaad om kanker te voorkomen.

adaptogenen zijn geneeskrachtige kruiden en planten die voorkomen in de Botanivo mixen van Amanprana

Adaptogenen zijn niet toxisch, produceren een niet specifieke verdediging tegenover stressgevoel en normaliseren lichaam en geest.

Rusland en zijn elite troepen kregen reeds rond 1940 adaptogenen. Zij waren de grondleggers van de moderne wetenschap over adaptogenen.

Het Rusland uit 1940  richtte de “Soviet Academy op voor Wetenschap” op. Zij ontwikkelden daar  producten om prestaties te verhogen voor hun elite troepen, atleten, schaakspelers en hoogstaande politici.

Nicolai V. Lazarev, wetenschapper, arts, apotheker en voorzitter van deze academie stelde in 1947 als eerste dat adaptogenen  stoffen bevatten die ons lichaam resistent maken voor stress.  Zijn team van 1200 biologen, wetenschappers en artsen deden 3000 klinische proeven over adaptogenen. Ze onderzochten 4000 planten en identificeerden 12 adaptogene kruiden. Zij publiceerden  meer dan 1500 farmaceutische en klinische studies over adaptogenen.  In 2002 meldde  uiteindelijk de “US National Library of Medicine”  dat adaptogenen  bereidingen waren die het immuun systeem versterkten en eigenschappen hadden om moeheid te lijf te gaan

Voordelen van adaptogenen voor lichaam en geest? Jawel geef depressie, angst, moeheid, burn-out en fibromyalgie geen kans.

Adaptogenen kunnen belangrijke voordelen hebben bij mensen die zich constant zorgen maken, vaak overwerkt zijn, niet goed slapen en er vaak ongezonde leefgewoonten op nahouden.

Adaptogenen  geven niet de tijdelijke energiestoot zoals koffie maar  geven hun eigenschappen langzaam af. Langdurig gebruik wordt sterk aanbevolen voor een meer klaar denken en sterkere fysische prestaties.

De adaptogene kruiden helpen een overactiviteit en onderactiviteit bij jezelf te normaliseren.  Ze versterken de lever en het hart. Helpen ontstekingen te voorkomen  Algemeen gesproken verhogen adaptogenen onze zwakke energie en verminderen onze energie die in overdrive zit.

Adaptogenen herstellen homeostase (balans van lichaam en geest) dankzij de samenwerking tussen je lichaam en de adaptogenen. Resultaat ? Geen of minder uitputting door stress, depressie, angst, vermoeidheid of burn-out meer.

Bijkomend afrodisiacum voordeel:  veel adaptogenen stimuleren vaak het libido, verbeteren de fysische conditie van de erogene zones en  verhogen de vruchtbaarheid bij man en vrouw.

Inzetje :

Of wil jij je beschermen tegen straling van ziekenhuisscans, zendmasten of gsm ? Adaptogenen helpen je beschermen

Adaptogenen  beschermen ons ook  tegen radioactieve straling  en allerlei straling. Het vormt een schild en een spons. Ioniserende straling, bronnen van röntgenapparatuur, scans in het ziekenhuis, mobiele telefoon, uv licht, infraroodstraling, magnetrongolven, radiogolven. Straling is overal om ons heen. Adaptogenen helpen ons beschermen en zijn een must bij kankerbehandeling door bestraling (en chemotherapie).