Tofu en soja gezond? Een Amerikaanse fabel. De waarheid over soja…volgens Monsanto en DuPont

Tofu en soja ongezondMonsanto is de grootste leverancier van sojazaden ter wereld en DuPont de grootste fabrikant van soja eiwit. Onderzoeken naar de voedings- en gezondheidswaarde van soja en tofu worden dan ook grotendeels betaald, gelobbyd en aangemoedigd door deze twee Amerikaanse multinationals. De meeste informatie over soja is dus gekleurd; de voordelen van soja worden ons langs alle kanten ingelepeld, maar is soja wel zo gezond?

Een verhaal over twee controversiële firma’s

Internet, Vandana Shiva en het boek ’the world according to Monsanto’ van Marie-Monique Robin vertellen je alles wat je liever niet wilt horen over Monsanto. Monsantostaat gelijk aanmilieuvervuiling, herbiciden, giftige PCB’s, DDT, dioxinen, aan corruptie en voedselmanipulatie (groeihormonen, ggo’s (genetisch gemodificeerd organisme) of gmo’s (genetically modified organism)). Monsanto is een bedreiging voor de ecologische balans van de aarde: 70% van alle soja is genetisch gemanipuleerde soja van Monsanto! Onze conclusie: Monsanto is een bedrijf in chemicaliën dat beter niet zou bestaan, niet voor mens, dier of milieu.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Chemiereus DuPont werd in 2007 veroordeeld tot $4 miljoen boete en gedwongen om $66 miljoen te investeren om de luchtverontreiniging van vier van hun fabrieken terug te dringen. DuPont behoort tot de grootste luchtverontreinigers ter wereld. Dupont is ook de maker van het giftige teflon. DuPont werd in 2011 juridisch gedwongen $8,3 miljoen te investeren in waterfilters voor haar jarenlange verontreiniging van het leidingwater met PFOA (een ingrediënt voor teflon). Eind 2011 werd DuPont veroordeeld tot $0,5 miljoen boete omdat hun afvalwater ongezuiverd in de Delawarerivier geloosd werd (vol stikstofchloride, titaniumtetrachloride, ijzerchloride, titanium en chemicaliën). Chemie is voor DuPont geen wetenschap maar business. DuPont was ook de grootste producent van CFK’s, de hoofdschuldige voor het gat in de ozonlaag. DuPont Pioneer verkoopt hybride zaden en gmo’s (genetisch gemanipuleerde organismen). DuPont stond in 2010 op 4 in de top 20 van grootste dumpers van toxische chemicaliën, aldus www.Motherjones.com: 2 miljoen kg toxinen werden door DuPont in de natuur gedumpt. DuPont is ook eigenaar van Solae, dat soja eiwitten verkoopt aan de bakkerij-, drank- en vleesindustrie, aan repenmakers, vegetariërs en bodybuilders.

Monsanto en DuPont werken ook samen

Samen verkochten ze de toxische insecticide DDT en vertelden ze de wereld over de voordelen ervan. In 2004 werd DDT in 170 landen uiteindelijk toch verboden als insecticide.

Monsanto en DuPont waren ook de grootste leveranciers van ‘Agent Orange’ in de Vietnamoorlog, een ontbladeringsproduct dat generaties lang mensen zou verminken.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Beide bedrijven houden ons nog steeds voor dat genetisch gemanipuleerd voedsel (gmo’s) goed voor ons is. Beide bedrijven verzetten zich kost wat kost tegen een verplichte vermelding van gmo’s op etiketten. In 2012 waren Monsanto en Dupont vb. de grootste geldschieters in een campagne tegen een wet in Californië die gmo’s aan banden wilde leggen. Ze wonnen trouwens. Monsanto en DuPont beheersen de sojahandel. Wat we weten over soja, komt hoofdzakelijk via hen en niet van de Aziaten. Laat dat duidelijk zijn!