Hoe kan je de uiterlijke tekenen van ouderdom tegengaan? Wat is het belang van voeding voor een happy uiterlijk? Is er een verschil in hydratatie met kraantjeswater of mineraal water? Bescherm het collageen en keratine van je huid met de juiste anti-aging serum. Is zon nu wel of niet goed voor je huid? Kies je voor natuurlijke verzorgingsproducten zonder water? Is een mini-facelift zonder operatie mogelijk?

gezonde voeding op snijplank voor eeuwige jeugd
Gezonde voeding met fruit, veel groenten en volwaardige eiwitten voor eeuwige jeugd.

Gezonde voeding voor eeuwige jeugd

“Je dient zorg te dragen voor je lichaam en geest door gezonde voeding, lichaamsbeweging, levensstijl en lichaamsverzorgingsproducten.” aldus professor J. Blake van de Boston Universiteit. “En op geregelde tijden dienen we onderhoud te plegen aan ons lichaam zoals we dat doen met een wagen of ons huis”.

Je kent wellicht de basis voor een gezond dieet. Wat fruit en veel groenten. Volwaardige eiwitten (zoals seitan), volle granen, peulvruchten, zaden, kruiden, noten, gezonde vetten (zoals plantaardige omega’s, extra vierge kokosolie en extra vierge olijfolie), natuurlijk mineraal water en gezond zout, (bvb Koysan zout of bamboezout), zeewieren, etc… al deze zaken maken een belangrijk deel uit voor een happy uiterlijk.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Natuurlijk mineraal water in flessen voor een mooi uiterlijk of kan kraantjeswater ook?

Voldoende natuurlijk mineraal water uit flessen drinken, voorkomt uitdroging van de huid maar zorgt ook dat je helder kan denken, vitaal bent overdag en beter tegen warmte kan.

1 kleine en 1 grote glazen fles met natuurlijk mineraal water
Natuurlijk mineraal water uit glaze flessen is de beste keuze voor je lichaam en huid.

Geen kraantjeswater. Leidingwater wordt gepromoot om te drinken. Zoveel goedkoper en evengoed. Zoveel goedkoper per liter is correct. Maar beseft dat er weinig gezondheid zit in kraantjeswater. Leidingwater is industrieel sterk bewerkt vuil water. Het wordt chemisch gefilterd en slechts gecontroleerd op een 60 tal chemische stoffen van de 60 000 chemische stoffen die in vervuild water voorkomen. Dan vertrekt het leidingwater voor een lange tocht van kilometers door allerlei soorten leidingen en bocht toebehoren naar onze kraan. Leidingen van beton-asbest, lood, plastiek. Allemaal niet goed voor je. Leidingen en vele bochtstukken worden aan elkaar gelijmd… en om het microbieel zuiver water te houden, worden chemische stoffen toegevoegd. Niet zo goed voor je algemene gezondheid en je darmen. Kies voor bergwater in flessen afgevuld met sterke ecologische voorkeur voor statiegeld systeem.

Laat je huid er jonger uitzien, zoek het juiste anti-aging serum

Anti-aging voor gelaat, hals en decollete. Anti-rimpel, verstevigend, revitaliserend en opliftend. Activeer je huid door verzorgingsproducten met essentiële olie met een hoge anti-oxiderende werking te gebruiken. Antioxiderende werking is hetzelfde als veroudering tegengaan.

-advertentie-
Adverteren op Bart Maes? Neem contact op »

Sommige essentiële olies zijn bijzonder sterk in veroudering tegen gaan. Deze anti-verouderende werking vind je in volgende olies : myrte, basilicum, roos, salie, rozemarijn, sichuan, tijm, kruidnagel, oregano, kurkuma en kaneel. De antioxiderende kracht is velen malen sterker dan gelijk welke vitamine of andere stof. Gebruikt in serum zijn slechts enkele druppels voldoende. Antioxidanten serums met deze essentiële olies helpen ook pigmentvlekken voorkomen en zijn zelfs instaat om pigmentvlekken te minderen.

Gezicht waarvan de huid wordt beschermt door natuurlijke anti-aging
Natuurlijke anti-aging verzorgingsproducten ondersteunen de aanmaak van collageen en keratine.

Bescherm collageen en keratine van je huid met anti-aging serum van essentiële olies.

Gezond eten, gezond drinken en anti-aging verzorgingsproducten ondersteunen de aanmaak van collageen en keratine en nog belangrijker beschermen de structurele elementen van collageen en keratine.

Essentiële olies in zeldzame verzorgingsproducten hebben een heel beschermend effect op collageen en keratine. Daardoor behoud de huid haar souplesse en hebben rimpeltjes weinig kansen om echte rimpels te worden . Deze zeldzame verzorgingsproducten voorkomen je gladde huid om kleine rimpels te krijgen. Collageen en keratine zijn eiwitten die je lichaam zelf aanmaakt en zijn belangrijk is voor een stralende huid. Als collageen of keratine te snel oxideert door de zon, droogte, vervuiling en ouderdom wordt de huid minder soepel en verliest ze haar elasticiteit. Gevolg lederhuid en de huid wordt gemakkelijker dunner met de jaren.

Meisje in de zon voor vitamine D
Zonder zon geen gezonde huid en geen gezonde ik.

Geef je gelaat de zonnestralen die je huid verdiend. Goed voor je collageen en keratine van je huid.

Tegenwoordig laat de media ons geloven dat de zon altijd schadelijk is voor onze huid, maar zonder zon is er geen leven voor onze huid. Verbranden is uit den boze. Je gelaat en lichaam laten genieten van zonnestralen is een must. Je gelaat herleeft in de zon. Je gelaat heeft de zon nodig voor de aanmaak en behoud van stucturele huidelementen zoals collageen en keratine alsook voor vitamine D.

Vitamine D is nodige voor je botten, je (sex) hormonen en ook voor een stralende huid. Zonder zon geen gezonde huid en geen gezonde ik. Een bleke doorschijnende huid is kort door de bocht een ongezonde huid. Zorg dat je gelaat de zon kan opnemen zonder allerlei crèmes. Gebruik weinig of geen verzorgingsproducten met een zonnefactor. Gelaatsverzorgingsproducten op basis van kwalitatieve oliën zijn voedend en beschermend. Je gelaat en oogcontouren zullen je dankbaar zijn.

Ouder worden en de huid, kies voor huidverzorgingsproducten zonder water.

Geef snelle veroudering weinig kans. Ongezond eten, roken, gangbare chemische cosmetica, vervuiling in de lucht en stress belasten onze huid. Ouderdomswratten, fibromen in de nek, zonnevlekken, levervlekken, rimpels, verminderde elasticiteit (slappere huid), huidkanker. Wees gewaarschuwd.

Help de huid met no nonsense lichaamsverzorging. Vermijd lichaamsverzorging met water als ingrediënt. Deze kunnen zeer goedkoop zijn. Logisch leidingwater is heel goedkoop. De meest goedkope en dure verzorgingsproducten zijn voor 80 tot 97% gevuld met leidingwater, maar water op de huid heeft buiten reinigen geen enkel nut. Integendeel water op de huid, verdroogt de huid en zodoende veroudert de huid.

Elke vrouw die veel met haar handen in water komt en elke zwemmer beseft dat. Water drinken is de boodschap voor een mooie huid. Water in lichaamsverzorging is funest voor een stralende huid. Water op de huid hydrateert niet, het droogt uit. Laat daar geen twijfel over bestaan.

Mini-facelift zonder operatie? Facelift de oplossing voor ouder worden?

Plastische chirurgie “ik denk erover”. “Ik wil er niet oud uit zien” zeggen vrouwen tegen zichzelf. “Mannen zijn charmant als ze ouder worden” zeggen diezelfde vrouwen.

Vele vrouwen beginnen vanaf hun 50ste vragen te stellen bij hun verouderd uiterlijk. Stephanie Rochette, een Personal Image Coach in Nederland zegt :

“Wees blij met de ervaring die je al hebt in het leven en lach het leven toe : je uitdrukkingsrimpels zullen gewoon meelachen!”

Een mooie vrouw is een vrouw die zichzelf aanvaardt, die zelfvertrouwen uitstraalt. Je gelaat liften kan misschien helpen, denk je. Maar gelaatschirurgie houdt het risico in dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. Met een lifting ga je er als je geluk hebt jonger uitzien. Klopt. Je gaat als je geluk hebt je tijdelijk wat beter voelen. Maar snel merk je dat er geen harmonie is tussen gelaat en de rest van je lichaam. Je lichaam dat nu ouder lijkt dan je gezicht.

Kies voor gelaatsverzorgingsproducten zonder chemicaliën doe de Rita Stiens test voor veilige cosmetica.

Vele dure en goedkope verzorgingsproducten bulken van chemische stoffen. Vaak zijn de actieve ingrediënten minder dan 5% van het serum of gelaatsproduct. Wat er niet inzit is minstens zo belangrijk als hetgeen erin zit van actieve stoffen. Vermijdt parabenen (bewezen kankerverwekkend), alcohol (droogt uit en kan irritatie veroorzaken), steareth-2, steareth-21, propylene glycol dicaprate, fragrance (parfum), edta, bht, allerlei peg’s,….

Rita Stiens
Rita Stien

Doe de Rita Stien test voor veilige cosmetica. Rita Stiens is journalist en is tijdens haar carrière geschrokken van dure cosmetica die voor 95% uit rommel bevat die je liever niet op je huid zou doen. Zij heeft veilige cosmetica websites gecreëerd in Frans en Engels. Daarop kan je aan de hand van de ingredienten lijst (INCI lijst) nagaan hoe kosher jou verzorgingsproduct is. Frans : laveritesurlescosmetiques.com Frans of Engels : thetruthaboutcosmetics.com